3 zimné kabáty, ktoré potrebuje vo svojom šatníku každý muž


Jeseň ako pravdepodobne najštýlovejšie ročné obdobie onedlho končí a prichádza zima – obdobie, ktoré síce peknému oblečeniu praje, no zároveň nás núti výrazne sa zamýšľať aj nad jeho funkčnosťou. Aby sme teda zimu zvládli s eleganciou a zároveň ju prežili, naše možnosti sa podstatne zužujú.

Našťastie však stále existujú možnosti, ktoré v sebe snúbia obe tieto vlastnosti. Toto sú tri kabáty na zimu, s ktorými rozhodne nešliapnete vedľa.

Klasický dvojradový kabát

Elegantný, nenápadný a pre všetky príležitosti. Tradičný zimný kabát s dĺžkou po vaše boky, známy aj ako peacoat, je overený stáročiami a funguje v každej spoločenskej situácii – môžete si ho vziať tak do práce cez košeľu alebo rolák, ako aj do spoločnosti na víkend s polokošeľou a džínsami. Je úžasne univerzálny, takže ho možno kombinovať prakticky s čímkoľvek a hlavne, udrží vás v teple.

Štrukturovaný športový kabát

Nie tak dávno bol pojem “športová elegancia” považovaný za oxymoron. Kapacity módneho priemyslu ho považovali za akýsi moderný výmysel, ktorý sa nemôže dlhodobo udržať. Dnes sa však už neboja priznať, že sa mýlili. A športová elegancia (athleisure) sa stala realitou. 

Hoci by jeden očakával, že športový kabát bude zrejme primárne určený na víkendové návštevy barov s priateľmi a prechádzky v studenom počasí, nie je to celá pravda. Aj v našej kolekcii máme niekoľko elegantných športových kabátov, ktoré sme navrhli tak, aby vyzerali výborne aj cez pracovný oblek, či aby oživili váš “nie-až-tak-formálny” pracovný look. Dajte im šancu a uvidíte, že vás nezahreje len ich funkčný charakter, ale aj obdivné pohľady okoloidúcich.

Plášť

Plášť sa zásadne od klasického kabáta nelíši, predsa je však jeho funkcia odlišná. Plášť by mal siahať do oblasti nad kolená, narozdiel od kabáta je ťažší, prirodzene teplejší a primárne bol určený k noseniu cez oblek. Dobrý plášť, napríklad aj v legendárnej farbe “camel”, je jednoducho do práce tou najlepšou voľbou a zo spomenutej trojice je jednoznačne najväčším elegánom. S tým však súvisí fakt, že je najmenej univerzálny a preto je dobré, aby bol iba jednou z možností.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY