5 nadčasových kúskov, ktoré by mal mať každý muž v šatníku


Hovorí sa, že skutočný muž nepodlieha trendom, ale stojí nad nimi. Prečo? Pretože má dôležitejšie veci na práci, než každé 3 mesiace obmieňať celý šatník v závislosti od toho, čo si módny svet práve zmyslí.

Takto, trendy prichádzajú a odchádzajú šialeným tempom. A to, čo toto leto vyzerá dobre, bude už na jeseň vecou minulosti. Sledovať trendy teda môže byť nesmierne unavujúce a vzhľadom na neustálu potrebu sa prispôsobovať aj finančne nákladné. Nehovoriac o tom, že prispôsobovať sa neustále módnym trendom akoby kričalo: “Tento muž nejde svojou vlastnou cestou”.

Čo však nič nemení na tom, že každý muž by mal do istej miery riešiť to, ako vyzerá. Náš vzhľad je totiž našou vizitkou a čím lepšie vyzeráme, tým viac dávame svojmu okoliu najavo, že si ho vážime.

Ako to ale všetko zladiť? Ako vyzerať neustále dobre bez toho, aby ste každú chvíľu potrebovali riešiť to, “čo práve letí”? Odpoveď sa skrýva v dvoch slovách – nadčasová elegancia.

Výhodou nadčasovej elegancie je, že sa vyhýba extrémnym strihom a dĺžkam. Ide o módu, ktorá vyzerala výborne pred 50 rokmi, ktorá vyzerá skvele dnes a ktorá bude pôsobiť vkusne aj za 100 rokov. Jednoducho oblečenie, ktoré overil čas.

Výhodou takéhoto oblečenia je to, že vám dovoľuje sústrediť sa na kvalitu miesto kvantity. Vďaka tomu, že tieto módne kúsky nie je nutné obmieňať v závislosti od kvality aj niekoľko rokov, si prakticky každý muž môže dovoliť do takéhoto oblečenia investovať viac, než si môže dovoliť investovať do oblečenia, ktoré je práve a iba túto sezónu v kurze.

Aby sme vás inšpirovali, pozreli sme sa teda na 5 nadčasových klasík, ktoré by mal mať každý muž vo svojom šatníku a do ktorých sa narozdiel od aktuálnych trendov oplatí investovať:

Biela košeľa

Zo všetkých klasík je biela košeľa najväčšou klasikou a každý muž by mal mať vo svojom šatníku minimálne jednu. Vďaka svojej univerzálnosti sa výborne hodí na biznis stretko a formálne udalosti, ako aj do mesta k teniskám a rifliam/chinos. 

Čierny oblek

Čierny oblek je ako najlepší priateľ bielej košele. Je to preto, že čierna zvýrazňuje ostatné farby, vďaka čomu vzniká pri tejto kombinácii výrazný kontrast, ktorý ako taký pôsobí nesmierne mocne. Ak však máte svetlejší typ pleti, je dobré zvoliť pri obleku možno menej “agresívne” farby, napr. stále obľúbenejšiu námornícku modrú.

Čierne oxfordky

Čierne oxfordky sú prirodzene považované za prvé formálne topánky, ktoré by mal muž vlastniť. Jediným pravidlom pre zachovanie nadčasovosti je to, aby mali zaoblenú špičku, iné tvary, akokoľvek sa to prezentuje, jednoducho fungovať nebudú. Zároveň sú čierne oxfordky považované za prvý módny kúsok, do ktorého by mal muž investovať viac peňazí – aj vzhľadom na to, že dobré oxfordky vydržia pri správnej starostlivosti naozaj dlhé roky.

Rifle

K tričku a teniskám na koncert. Ku košeli a oxfordkám do práce. Rifle ako také spĺňajú rovnako všetky znaky, ktorými sa vyznačujú aj ostatné kúsky z tohto zoznamu – sú absolútne univerzálne, navyše pri správnej (ne)starostlivosti so svojim vekom len zrejú do krásy a získavajú špecifický šmrnc. Malý tip – rifle perte čo možno najmenej, inak celé kúzlo zmizne.

Kožená bunda

Kvalitná kožená bunda, podobne ako rifle, so svojim vekom zreje do krásy a (aj) preto ju môžeme označiť za nesmrteľnú nadčasovú klasiku. Či už si zvolíte čiernu alebo hnedú, tento vyslovene “mužný” kúsok z vás spraví novodobého Marlona Branda a poslúži vám dlhé roky. A tak, ako výborne vyzerá s basic bielym tričkom, tak budete možno prekvapení, ako fantasticky pôsobí s bielou košeľou a kravatou.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY