5 najčastejších módnych chýb, ktorých sa muži dopúšťajú v zime


 

Zima je obdobie, ktoré miluje každý štýlový muž. Vrstiev pribúda a nastáva tak skutočná príležitosť predviesť sa a vyčarovať naozaj úžasné kombinácie. 

So šírkou možností sa však aj zvyšuje priestor pre chyby a že na ne teda v uliciach natrafíte v zime často. Na čo si dať ale najväčší pozor?

Pozreli sme sa na 5 najčastejších chýb, ktoré robia muži v zime:

1. Príliš dlhé nohavice

Áno, my tomu rozumieme. Človek sa chce ochrániť pred nešvármi počasia a preto prirodzene siahne po nohaviciach, ktoré nedajú členkom šancu dýchať. Faktom však je, že príliš dlhé nohavice svojimi ťahmi po zemi doslova zbierajú baktérie, nehovoriac o tom, že nahrnuté nohavice v oblasti topánok pôsobia katastrofálnym dojmom. Štandardná dĺžka nohavíc v spojení s vhodnou obuvou vás pred zimou ochráni viac ako dobre, nemusíte preto pre svoju ochranu obetovať svoj vkus.

2. Príliš krátke nohavice

Jasne, trend skrátených nohavíc sa nám páči, nie že nie. V lete, v teple, v príjemnom počasí. V zime naopak vysielajú odkaz, že ich nositeľ zjavne nemá dostatočnú dávku sebareflexie a zúfalo túži po pozornosti.

Skrátené nohavice v zime sú nielen nepraktické a nevkusné, ale ako iste tušíte, sú aj zdraviu ohrozujúce. V priestoroch vašich členkov sa nachádza tesne pod pokožkou veľké množstvo ciev a vystavenie tejto časti tela mrázu znamená automatickú návštevu lekára. 

3. Rukavice bez prstov

Pokiaľ nie dlhoprstý bandita z filmu Sám doma, neexistuje dôvod, prečo by ste mali nosiť tieto rukavice. Neochránia vás pred chladom a nevyzerajú ani dobre, preto je ťažké pochopiť, ako tento trend vôbec vznikol. Vlnené či kožené rukavice, ktoré vám ochránia celú ruku, sú jednoducho po všetkých stránkach lepšou možnosťou

4. Nevhodná obuv

Tenisky jednoducho do zimy nepatria. Nielen preto, že kombinovať elegantnú zimnú módu so športovými teniskami nie je úplne vhodné, tenisky ako také sú určené pre teplé počasie, čomu zodpovedá aj ich konštrukcia.

Absolútnym základom pre zimnú obuv je to, aby bola nepremokavá. Možností, v závislosti od vášho vkusu, máte potom dostatok. Neobmedzujte sa na to, čo ste nosili v lete, s tým, že to nejak “dochodíte”. 

5. Nekvalitný kabát

Nekvalitný kabát je ľahké rozoznať už z diaľky. Gombíky sú uvoľnené, štruktúra je nepravidelná a viditeľne sa rozpadá, nehovoriac o tom, že pod nekvalitnou látkou sa možno aj jeho majiteľ klepe od zimy. Lacný kabát jednoducho nie je nikdy dobrou investíciou. 

Kabát je skutočne prvok, do ktorého sa oplatí investovať a vôbec nemusí ísť o šialené cifry. Za veľmi rozumné ceny nájdete aj v našej ponuke krásne vlnené kabáty, ktoré udržia svoj tvar dlhodobo, udržia vás v teple a vydržia vám pokojne aj niekoľko dlhých rokov. 

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY