Aké doplnky zvoliť na stužkovú?


Nedávno sme sa v samostatnom článku venovali výberu vhodného obleku na stužkovú. Oblek ako taký je však záležitosť, kde nie je jednoduché vymyslieť niečo špeciálne. Presnejšie povedané, nie je jednoduché vymyslieť niečo špeciálne bez toho, aby to nebol módny trapas.

Čo sa týka oblekov, pravidlá sú jednoducho pomerne striktné. Keďže sa však bavíme o udalosti pre mladých mužov a ženy vo veku medzi 17 a 19 rokov, je prirodzené, že snaha vyniknúť a byť hviezdou večera tam jednoducho u mnohých bude.

Pre ženy je práca jednoduchšia, šaty na stužkovú sú veľmi variabilná záležitosť a 10 žien na stužkovej sa rovná desiatim hviezdam večera. Čo však muži?

Nuž, aj v obleku sa dá vyniknúť. Pozornosť však treba uprieť na to, čo vám vyniknúť dovolí - doplnky.

Kravata/motýlik a vreckovka

Stužková je sama o sebe udalosťou s dress codom “black tie”, čo veľmi zjednodušene znamená smoking a motýlik. Keďže je ale stužková prvou vážnou príležitosťou, ako si zaobstarať dobrý oblek, väčšina mužov to smokingom komplikovať príliš nebude a zostane pri klasickom obleku.

Všeobecne potom platí, že ku smokingu patrí motýlik a k obleku skôr kravata.

Pravdou je, že k smokingu patrí prirodzene jedine čierny motýlik, no už smokingom ako takým zrejme budete za hviezdu večera. Čo sa týka kravaty, tam sa obmedzovať nemusíte, samozrejme v rámci hraníc toho, čo je vkusné. Toto je váš priestor upriamiť na seba pozornosť.

Doplňte to vzorovanou hodvábnou vreckovkou do náprsného vrecka a verte nám, to dievča, po ktorom celý rok pokukujete, si vás zaručene všimne.

Šperky

Vraví sa, že jediným šperkom muža by mali byť hodinky. Nie je to však tak úplne pravda. Šperky ako také sú vašou druhou príležitosťou, ako zažiariť. Treba si však dať pri ich výbere veľmi dobrý pozor.

Určite ste počuli už o pravidle, že farba opasku a farba topánok by spolu mali ladiť. Často sa však opomínajú ostatné kožené doplnky, ktoré by mali taktiež farebne so spomenutými dvoma prvkami ladiť. V praxi to znamená, že ak máte obuté čierne oxfordky (k smokingu jediná možnosť), ramienok vašich hodiniek by rozhodne nemal byť hnedý. 

Rovnaké pravidlo platí aj pre “železo”. Manžety sú ďalšou výbornou možnosťou, ako vyniknúť, no strieborné manžety a zlaté hodinky sú jednoducho faux-pas.

Nie ste si istí? Navštívte nás a poradíme vám!

Výber obleku a doplnkov na stužkovú nie je síce raketová veda, no ani jednoduchá úloha. Náš personál je preto pripravený pomôcť vám a zodpovedať všetky vaše otázky.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY