Ako sa obliecť na pohovor?


Od práce vašich snov vás delí jediný krok - úspešný pohovor. To znamená zaujať natoľko, aby boli vaši konkurenti v boji o pracovné miesto len štatistami.

Problém však je, že mnohí muži to pri snahe zaujať tak trochu preženú a zájdu so svojim zovňajškom za nepísané hranice. Nuž a keďže pracovný pohovor je vyslovene o prvom dojme, môže to pre vás znamenať stratu akýchkoľvek šancí.

Aby ste sa preto na svoj ďalší pracovný pohovor pripravili adekvátne - to znamená dostatočne, no nie príliš - pripravili sme pre vás zopár jednoduchých pravidiel pre výber ideálneho outfitu.

Formálne oblečenie je pri pohovore samozrejmosť

V zásade nezáleží na tom, o akú pozíciu sa presne uchádzate. Oproti vám bude pravdepodobne sedieť váš budúci šéf, preto je oblek povinnosťou. Našim oblečením vyjadrujeme, akú dôležitosť prikladáme jednotlivým stretnutiam a ak sa teda na pohovore ukážeme v tričku a džínsoch, vyšleme iba správu, že nám je to celé vlastne úplne šumafuk. Zamestnanca, ktorý nezvládne preukázať dostatok rešpektu už na pohovore, naozaj nikto nechce.

Čo sa týka samotného výberu obleku, v prípade pracovných pohovorov nie je priestor na výrazné experimenty. Zvoľte neutrálne farby ako šedá či námornícka modrá, extra záležať si dajte najmä na tom, ako vám oblek sedí. Čierny oblek nemusí byť pre pohovor najsprávnejšou voľbou, keďže pôsobí až príliš seriózne a mohli by ste ním zatieniť človeka na druhej strane. 

Čo k obleku na pohovor?

Ani s doplnkami k obleku nie je nutné vymýšľať komplikované variácie. Pohovory sú jednou z udalostí, ktoré sú, čo sa týka vhodného oblečenia, mimoriadne striktné a zamerajte sa teda na úplne základy - biela košeľa a tmavá kravata naozaj nič nepokazí. 

Ak predsa túžite trošku zaexperimentovať, radšej experimentujte so vzormi na košeli, prípadne sa vyhrajte s vreckovkou - tá outfit oživí a zároveň nebude pútať príliš veľa pozornosti.

V zimnom období možno oživiť outfit farebným pulóvrom. 

Tip na outfit na pohovor

Zatiaľ žiadne produkty.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY