Ako si vybrať nový kabát


Nech je móda v akomkoľvek progresívnom štádiu, kategória kabátov bude mať vždy vlastný príbeh. Svetové módne domy v tomto smere vyhlásili návrat ku klasike. Kabát je ikonickým a nenahraditeľným kúskom zimného šatníka každého elegantného muža.

Kvalitný a dobre sediaci kabát je investíciou, ktorú ocení každý majiteľ. Pri výbere by ste mali dbať na vhodný strih, kvalitné materiály a spracovanie. Zamerať sa na nadčasovosť a univerzálnosť využiteľnú pre formálne i menej formálne dni.

Všeobecné pravidlá pri výbere kabátu

Pri výbere kabátu treba brať do úvahy, koľko vrstiev budete pod kabátom nosiť. Pokiaľ máte radi dlhé zimné prechádzky, alebo ste gentleman, ktorý sa saka nevzdáva v žiadnom ročnom období, je potrebné kabát voliť tak, aby nebol úplne upnutý na telo. V takomto prípade je potrebné pozerať aj na dĺžku kabátu, ktorá musí byť dlhšia, ako je sako samotné. Objektívne skúšanie Vášho favorita teda prispôsobujte každodennej realite.

Pokiaľ sa bavíme o nadčasovosti a univerzálnosti, adekvátne k tomu volíme aj farbu. Čierna, tmavomodrá, sivá, camel sú farby, ktoré rozhodne týmto pojmom podliehajú.


Materiál

Aby kabát spĺňal nie len estetickú, ale aj funkčnú stránku je potrebné zamerať sa na materiál. Vlna je základný a unikátny prírodný izolant tepla. Jeho podiel k ostatným materiálovým zložkám by mal presahovať minimálne polovicu, aby dostatočne plnil svoj účel. Tento podiel sa dá alternovať inými prírodnými vláknami, ktorých súčet spolu (s vlnou) by mal rovnako presahovať polovičný pomer. Luxusným vláknom vysokej kvality, ktoré sa s obľubou pridáva do zimných kabátov je kašmír. Pre svoju nízku gramáž a výnimočné vlastnosti pocítite jeho prímes aj pri zjavne malom pomere v materiáli. Materiálové zloženie je podstatné rovnako aj pri podšívke. Aby ste vedeli doceniť benefity prírodných látok vrchovej látky kvalitná podšívka by mala byť zo 100 % viskózy.

Postava

Výber podľa typu postavy sa dá priblížiť vzorcom priamej úmery. Vysoký páni by mali voliť dlhší kabát a môžu si pokojne dovoliť kabát s dĺžkou až pod kolená. Tí nižší by mali ísť s dĺžkou rozhodne od kolien vyššie. Čiže čím vyšší pán, tým dlhší kabát a opačne. Útlej postave pristane od ultra slim strihu, až po štýlový oversize prakticky čokoľvek. Plnším postavám pristanú viac rovnejšie strihy a vyhnúť by sa mali kabátom s opaskami.


Trendy kabátov jeseň - zima 2019

Camel evergreen

Kabát, ktorý by mal mať každý muž v šatníku minimálne raz za život. Kúsok stvárňujúci luxus a štýl. Najkrajšie vynikne s pulóvrom tón v tóne z merio- vlny a klasickými nohavicami vlneného flanelu.


Dvojradový kabát

Vysoko pánska záležitosť. Otvorený výstrih necháva vždy vyniknúť vrstvu, ktorú máte pod kabátom a tak v ňom nebudete vyzerať nikdy rovnako.


Absolútna elegancia

Synonymum pre kabát sýto čiernej farby a dĺžky nad kolená. Ten najvyšší level vhodný na spoločenské udalosti a dôležité business stretnutia.


Károvaný kabát

Niečo neprehliadnuteľné a výnimočné. Káro je pre taký prípad rozhodne správna voľba. Dezén, ktorý je jedinečný a teší svojej vysokej popularite. Stačí ho doplniť jednoduchým rolákom a nohavicami chinos a nechať vynikať jeho vzor.

Zatiaľ žiadne produkty.


Athleisure

Obraz súčasného mestského životného štýlu. Fúzia športového akcentu s klasickými kúskami. Výraz tohto štýlu dosiahnete kombináciou kabátu slim strihu a trička s chinos nohavicami. 


Kabát s kapucňou

Jednoznačne originálna, menej formálna kategória. Svojou pohodlnosťou je tento kabát ako stvorený na elegantnejšiu alternáciu zimnej bundy ku každému casual outfitu.

Zatiaľ žiadne produkty.

TIP NA ZÁVER

Ozeta pri oslave svojich 80 rokov ponúka zľavu 10% aj svojim novo-registrovaným zákazníkom. Využite túto príležitosť pri výbere svojho nového kabátu!

VERNOSTNÝ KLUB

NAVŠTÍVTE NAŠE PREDAJNE 

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY