Ako si vybrať tú najlepšiu bielu košeľu


Dá sa nájsť v pánskych (ale aj dámskych) šatníkoch niečo tak univerzálne, sexy a nadčasové zároveň, ako je biela košeľa? Často prehliadaný kúsok, ktorý je paradoxne zároveň absolútnym základom každého elegantného štýlu. Máme ich takmer všetci, takmer všetci ich máme radi, nikdy nie sú zlý nápad, ale málokto z nás im venuje špeciálnu pozornosť.

A to je škoda. 

Biele košele si zaslúžia byť v našich uliciach videné viac. Preto sme pre vás pripravili pár tipov, ako si vybrať takú bielu košeľu, ktorú bude nemožné ďalej prehliadať a ktorá sa okamžite stane vašim osobným módnym favoritom.

Výber materiálu

Prvým krokom celého procesu je vybrať ten správny materiál. Nebojte sa však, bude to podstatne jednoduchšie ako si myslíte. Biela košeľa vo svojej univerzálnosti totiž potrebuje taktiež materiál, ktorý bude univerzálny. Ľan je príliš tenká a krčivá, preto je  na bielej košeli síce super, avšak skôr na takej tej letnej, ktorú si so sebou vezmete na dovolenku alebo do horúčav. Flanel je pre zmenu príliš hrubý, hodváb je príliš extravagantný.

Odpoveď je teda jednoduchá, odpoveď je bavlna, v ideálnom prípade 100% bavlna.

Výber strihu

Ani pri výbere strihu to nebude žiadna alchýmia, biele košele sú vďačným spoločníkom nielen pri nosení, ale aj pri výbere. Štíhlejší muži môžu zvoliť slim-fit varianty, muži, ktorí (zatiaľ) nemajú bruško pripravené na letnú sezónu, budú preferovať klasický, rovnejší strih. Cieľom je dosiahnuť to, aby v oblasti brucha netrčalo príliš veľa látky, ale zároveň aby gombíky košele nebojovali s vašimi proporciami. Naozaj žiadna raketová veda. 

Detaily

Rozdiely medzi jednotlivými bielymi košeľami sú, prirodzene, minimálne, najväčší rozdiel sa skrýva v zdanlivých drobnostiach. Beriete si košeľu pod oblek alebo na slávnostnejšiu príležitosť? Predĺžený rukáv a zapínanie na manžety bude to pravé. Chcete bielu košeľu na voľný čas? Pravdepodobne si rukávy aj tak vyhrniete, preto tu detaily nie sú až tak podstatné. A gombíky? Ideálne biele. Sto ľudí, sto chutí, ale biela košeľa s farebnými gombíkmi by mohla pútať dojem, že na párty nie ste hosťom, ale zamestnancom.

Tie najlepšie biele košele

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY