Ako si vybrať univerzálny kabát na mnoho sezón?


Kabát je ikonickým a nenahraditeľným kúskom zimného šatníka každého, kto miluje elegantný a reprezentatívny vzhľad. Kvalitný a dobre sediaci kabát je investíciou, ktorú ocení každý majiteľ / majiteľka. Pri výbere by ste mali dbať na vhodný strih, kvalitné materiály a spracovanie. Zamerať sa na nadčasovosť a univerzálnosť využiteľnú pre formálne i menej formálne dni.

VŠEOBECNÉ PRAVIDLÁ PRI VÝBERE KABÁTU

Pri výbere kabáta treba brať do úvahy, koľko vrstiev budete pod kabátom nosiť. Pokiaľ máte radi dlhé zimné prechádzky, pod kabát plánujete nosiť oblek či kostým, je potrebné kabát voliť tak, aby nebol úplne upnutý na telo. V takomto prípade je potrebné pozerať aj na dĺžku kabátu, ktorá musí byť dlhšia, ako je sako samotné. Objektívne skúšanie vášho favorita teda prispôsobujte každodennej realite.

Pokiaľ sa bavíme o nadčasovosti a univerzálnosti, adekvátne k tomu volíme aj farbu. Čierna, tmavomodrá, sivá, camel sú farby, ktoré rozhodne týmto pojmom podliehajú.

MATERIÁL

Aby kabát spĺňal nie len estetickú, ale aj funkčnú stránku je potrebné zamerať sa na materiál. Vlna je základný a unikátny prírodný izolant tepla. Jeho podiel k ostatným materiálovým zložkám by mal presahovať minimálne polovicu, aby dostatočne plnil svoj účel. Tento podiel sa dá alternovať inými prírodnými vláknami, ktorých súčet spolu (s vlnou) by mal rovnako presahovať polovičný pomer. Luxusným vláknom vysokej kvality, ktoré sa s obľubou pridáva do zimných kabátov je kašmír či mohér. Pre svoju nízku gramáž a výnimočné vlastnosti pocítite tieto prímesi aj pri zjavne malom pomere v materiáli. Materiálové zloženie je podstatné rovnako aj pri podšívke. Aby ste vedeli doceniť benefity prírodných látok vrchovej látky kvalitná podšívka by mala byť zo 100 % viskózy.

POSTAVA

Výber podľa typu postavy sa dá priblížiť vzorcom priamej úmery. Vysoké postavy by mali voliť dlhší kabát a môžu si pokojne dovoliť kabát s dĺžkou až pod kolená. Nižšie postavy by mali ísť s dĺžkou rozhodne od kolien vyššie. Čiže čím vyššia postava, tým dlhší kabát a opačne. Útlej postave pristane od ultra slim strihu, až po štýlový oversize prakticky čokoľvek. Plnším postavám pristanú viac rovnejšie strihy.

Dámske kabáty, ktoré stelesňujú dobrý vkus

Absolútna elegancia

Synonymum pre kabát sýto čiernej farby a dĺžky pod kolená -  jeden zo základných prvkov dámskeho šatníka. Je to ten najvyšší level vhodný na spoločenské udalosti a dôležité business stretnutia.

Investujte do luxusného zavinovacieho kabátu s prímesou kašmíru so saténovou klopou.

Zatiaľ žiadne produkty.

Pánske prvky v dámskom znení

Dvojradové zapínanie už nie je viac výhradne atribútom pánskych produktov. Využite benefit otvoreného výstrihu, ktorý necháva vždy vyniknúť vrstvu pod kabátom, vďaka čomu nebudete vyzerať nikdy rovnako.

Dámsky dvojradový vlnený kabát s prímesou kašmíru v odtieni tmavej camelovej dokonale podlieha všetkým atribútom nadčasovosti. 

Zatiaľ žiadne produkty.

Kabát na 7 dní v týždni

Univerzálne kúsky nemusia byť vždy nudné. Dôkazom je kabát jedinečnej farebnosti, ktorá je zároveň ľahko kombinovateľná prakticky s čímkoľvek. Nový rozmer vzhľadu docielite širokým koženým opaskom s výraznou prackou.

Dvojradový kabát s koženkovými detailmi z čierno-bieleho tvídu je univerzálny zvrchník pre akýkoľvek štýl. 

Zatiaľ žiadne produkty.

Pánske kabáty, ktoré by mal vlastniť každý milovník elegancie 

Kabát pre najnáročnejšieho klienta

Uniformou úspechu je dobre padnúci oblek z česanej vlny. Dokonalým zastrešením kvalitného obleku je výnimočný kabát limitovanej edície. 

Doprajte si pánsky kabát zo 100% kašmíru, ktorý je súčasťou najluxusnejšej časti novej kolekcie OZETA. 

Zatiaľ žiadne produkty.

Multifunkčný odľahčený vzhľad

Kabát, ktorý by mal mať každý muž v šatníku - kúsok stvárňujúci jeho individuálny štýl. Univerzálny no zapamätateľný rifľovo modrý kabát jemného zrnitého vzoru je pre tento účel tou správnou voľbou. 

Športovo - elegantný kratší kabát z tvídu s jeansovou optikou z panenskej vlny využijete na mnoho spôsobov. 

Zatiaľ žiadne produkty.

Univerzálnosť pre akýkoľvek preferovaný štýl

Melírované priadze v tvídových tkaninách vytvárajú jedinečný hravý efekt. Univerzálna antracitová farba je výborne kombinovateľná s akýmkoľvej výrazným akcentom. Overená klasika, ktorá je zároveň praktická.

Antracitový kabát v nižšej gramáži s ikonickým vzorom rybej kosti je nekonečne kombinovateľný. 

Zatiaľ žiadne produkty.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY