Ako vzniká produkt OZETA


Dedičstvo krajčírskych vedomostí a skúseností

Krajčírske remeslo je kultúrne dedičstvo, ktoré sa po celé desaťročia v našej spoločnosti zdokonaľovalo a odovzdávalo ako poklad. 

Vďaka dlhoročným skúsenostiam a stovkám tisícov vyrobených produktov pre zákazníkov na Slovensku, ale aj v mnohých ďalších krajinách je OZETA schopná vytvárať odevy, ktoré zodpovedajú vysokým štandardom. 

Architektúra produktu

OZETA sa od svojho vzniku špecializuje na výrobu klasickej konfekcie, t.j. produktov ako sú obleky, saká a kabáty. 

Práve tieto typy odevných výrobkov, obzvlášť v pánskej konfekcii, predstavujú v krajčírskej profesii najnáročnejšiu a najkomplexnejšiu kategóriu. 

Napríklad jedno sako sa skladá zo 60 samostatných dielov a komponentov. Jeho zhotovenie je súborom vyše 350 pracovných úkonov (operácií), na ktorých sa podieľa 120 ľudí v procese strihania, fixácie, šitia, medzioperačného a finálneho žehlenia.

Každý úspešný produkt je výsledkom správnych rozhodnutí

Schopnosť vytvoriť produkt, ktorý všetkými atribútmi zodpovedá potrebám a predstavám zákazníka je v každom odbore kľúčová a strategická úloha.

V módnom priemysle je o to zložitejšia, že zákazník očakáva každú sezónu, že produkty budú nové a iné.

Dôležité sú preferencie a štýl cieľovej skupiny značky, aby kolekcia oslovila zákazníka novým vzhľadom ale zároveň vyhovovala jeho očakávaniam.

Východiskovým faktorom je účel využívania odevu, čomu musia byť prispôsobené jeho parametre, funkčnosť a hlavne výber vhodného materiálu.

Rozsiahla databáza najnovších kolekcií látok od popredných výrobcov, nám umožňuje vyberať pre našich zákazníkov to najlepšie.

Konštrukčná príprava výroby

V tejto fáze naši konštruktéri pripravujú strihovú dokumentáciu k výrobkom. 

Modelár  vytvára konkrétnu podobu modelu súborom úprav základného strihu tak, aby sa docielil požadovaný tvar výrobku. 

Hotový strih na následne stupňuje do väčších a menších veľkostí.

Vďaka modernizácii nášho technologického vybavenia, vieme plánovať proces strihania látok tak, aby sa docielila čo najvyššia výťažnosť materiálu a vznikal čo najmenší odpad.



Tvorba prototypov

Pred zahájením výroby produktov je dôležitý prototyp, na ktorom sa overí padnutie strihu, detaily spracovania a posúdi  jeho celkový vzhľad.

V tejto fáze je dôležitá každá drobná pripomienka a zmena, ktorá musí byť premietnutá do technickej dokumentácie.

Táto predvýrobná vzorka slúži ako referencia pre sériovú výrobu. 

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY