Benefity prírodných materiálov rastlinného pôvodu


Každú sezónu predstavujú naši dodávatelia kolekciu látok so špeciálnymi vlastnosťami, ktoré majú ponúknuť väčšiu funkčnosť a úžitkovú hodnotu pre spotrebiteľa. Preferovanými materiálmi v čo najvyššej možnej miere pre značku OZETA sú prírodné pôvody tkanín.

Pri navrhovaní látok sa naši dodávatelia inšpirujú novými nápadmi a využívajú technologický pokrok, ako východisko na neustále zdokonaľovanie ich vlastností. Zlepšovanie fyzikálnych vlastností používaných materiálov je synchronizované s dynamickým životným štýlom zákazníkov.

BAVLNA (CO)

Tento prírodný materiál si vďaka svojim vlastnostiam uchováva významné postavenie v textilnej výrobe. Kvalita bavlny sa určuje podľa dĺžky vlákna získaného z bavlnovníka. Bavlna je príjemná na pokožku, je mäkká a poddajná. Je vysoko priedušná a má schopnosť vysokej absorpcie vlhkosti, nezadržuje teplo a je hypoalergénna. 

V našich kolekciách s obľubou používame aj mercerovanú bavlnu, ktorá vďaka špeciálnemu patentovanému procesu úpravy zachováva svoje prírodné benefity, nadobúda však omnoho väčšiu pružnosť a špecifický lesk.  

Bavlnu nájdete v kolekciách OZETA celoročne najmä v pánskych košeliach, chinos nohaviciach, smart-casual sakách a rifliach. V zimných kolekciách sa môžete s bavlnou stretnúť s polovičným podielom aj pri pánskych svetroch.

Mercerovanú bavlnu ako tkaninu najvyššej kvality zákazníci nachádzajú pravidelne v tričkách ba polokošeliach pánskej kolekcie. 

Zatiaľ žiadne produkty.

VISKÓZA (VI)

Viskózové vlákno sa často radí medzi chemické vlákna, vďaka jeho vytvoreniu umelou cestou, no pôvod je prírodný, čo má priamy vplyv na výhody pre spotrebiteľa. Má vlastnosti podobné hodvábu, no jeho údržba je omnoho jednoduchšia - je možné ho prať v práčke, nemusí sa žehliť. Oblečenie z viskózy je veľmi príjemné na nosenie, je mäkké, savé, splývavé a chladivé. Viskóza netvorí statickú elektrinu, nechytá prach a tak sa nešpiní. 

Viskózu nájdete vďaka svojej špecifickej jemnosti a vzhľadu najmä v dámskych kolekciách OZETA. Je základnou tkaninou svetrov, tričiek i viacerých predstaviteľov našich bestsellerových šiat. 

Zatiaľ žiadne produkty.

ĽAN (LI)

Hoci je túto tkaninu využívame pre jej špecifické vlastnosti prevažne v našich kolekciách jar / leto, bola by škoda nespomenúť jej jedinečnosť. Ľan je ekologickou tkaninou, ktorá nepotrebuje chemické úpravy, je 100% prírodná a prirodzene antibakteriálna. Do letných kolekcii sa radí najmä vďaka svojej priedušnosti a odvádzaniu tepla a vlhkosti. 

Táto obľúbená letná tkanina má špecifickú nerovnomernú štruktúru tzv. ,,ľanovú optiku‘‘ a krčivosť, ktorá je výnimočne vítaná – vďaka nej celkový vzhľad pôsobí odľahčene a maximálne štýlovo. 

Ľan môžete nájsť najmä v kolekciách OZETA jar/leto v dámskych šatách, pánskych košeliach a smart-casual sakách. 

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY