Benefity prírodných materiálov živočíšneho pôvodu


Medzi základné hodnoty značky OZETA patrí kvalita produktu, ktorá prirodzene závisí od použitého materiálu.

OZETA preferuje používanie látok, ktoré obsahujú 100% prírodné vlákna, alebo ich prevažujúci podiel. Prírodné vlákna všetkými atribútmi plnia naše kritériá a sú cestou, ktorou sa v najvyššej možnej miere chceme uberať aj do budúcna.

Predstavujeme vám benefity prírodných vlákien živočíšneho pôvodu, ktoré môžete nájsť v produktoch OZETA naprieč kolekciou jeseň/zima 2021. 

Samozrejme našou základnou tkaninou je vlna. Pre svoje unikátne vlastnosti má celoročné využitie najmä v oblekoch. Má ušľachtilý a vkusný lesk, prirodzenú pružnosť, malú krčivosť. Vlna má tiež vynikajúce izolačné a termoregulačné schopnosti - v zime hreje, v lete chladí. Vlna je priateľská k životnému prostrediu. Je to totiž čisto prírodný, biologicky odbúrateľný a obnoviteľný materiál. 

V elegantných pod kolekciách nás už tradične teší dlhodobá spolupráca s poprednými lídrami, ako sú talianski dodávatelia MARZOTTO GROUP, LANIFICIO ZIGNONE a mnoho ďalších. 

KAŠMÍR (WK)

Ide o vôbec najluxusnejšiu textíliu vyrábanú z vlny. Získava sa vyčesávaním najjemnejších vláken z rúna kašmírskych kôz. Výsledným produktom je hodvábne mäkká tkanina, ktorá najviac skvelo hreje. Kašmír je narozdiel od ovčej vlny viac než desaťnásobne drahší, preto sa často mieša s vlnou a používa sa ako prímes. Kašmír je najkvalitnejšie spracovaný v Európe, presnejšie v severnom Taliansku alebo vo Veľkej Británii. 

V kolekcii OZETA JZ21 nájdete luxusný pánsky kabát zo 100% kašmíru, alebo dámske a pánske kabáty s prímesou kašmíru, ktorý zvyšuje unikátne vlastnosti základného vlneného podielu tkaniny. 

Zatiaľ žiadne produkty.

MOHÉR (WM)

Vlna z angorských kôz je príjemne ľahký, teplý a lesklý materiál. Ako živočíšne vlákno prirodzene odpudzuje nečistotu. Na rozdiel od ovčej vlny má väčšiu absorpciu vlhkosti, má extrémnu odolnosť voči opotrebeniu a je menej plstivá (menej sa žmolkuje). Vlákna mohéru pôsobia špecificky objemne a luxusne.

V našej ponuke nájdete výnimočné dámske kabáty z cibelínu – efektnej tkaniny s dlhým vlasom s prímesou mohéru, ktoré sú obyčajne vyčesané jedným smerom. 

Zatiaľ žiadne produkty.

ANGORA (WA)

Je pomenovanie vlny angorských králikov. Získava sa strihaním, česaním alebo zbieraním chumáčikov. Vlna má výbornú hrejivosť, je mimoriadne hladká, jemne flaušová a mäkká na dotyk. Mäkko ,,plávajúce“ vlákna nad úpletom sa označujú aj ako ,,angorská svätožiara''. 

V kolekcii OZETA JZ21 nájdete limitovanú sériu dámskych rolákov s prímesou angory.

Zatiaľ žiadne produkty.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY