Čakajú vás maturity alebo záverečné skúšky? Vhodne zvolený outfit vám môže pomôcť!


Vedeli ste o tom že na prvý dojem máte len niekoľko sekúnd? Prvým dojmom si môžete zabezpečiť úspešný štart s a dať najavo skúšajúcej komisii, že na skúšku ste sa pripravili po všetkých stránkach. Neverbálna komunikácia zohráva v týchto sekundách podstatnú rolu – zvoľte vhodný dress code, vďaka ktorému sa budete cítiť sebavedomo a vyjadríte úctu a rešpekt komisii i celkovej príležitosti. 


Oblek je pre pánov nevyhnutnou súčasťou outfitu pre formálne udalosti

Odtiene tmavej modrej, antracitu či čiernej patria bezpodmienečne k tradičnému drescode akým je požadovaný formal dress.  Vyhnite sa vzorom, leskom a všetkej zbytočnej extravagancii. Váš vzhľad by mal pôsobiť dôstojne a adekvátne k danej príležitosti. Tieto farby sú maximálne nadčasové a poslúžia vám ako dokonalý základ šatníka pre ďalšie očakávané životné udalosti ako pracovný pohovor do zamestnania či iné formálne udalosti. 

Stavte na kvalitný strih a materiál v ktorom sa budete cítiť pohodlne – prečítajte si taktiež blog: Na čo upriamiť pozornosť pri kúpe nového obleku

Košeľa a kravata

Najelegantnejšou voľbou k obleku je dlho rukávová biela košeľa s prislúchajúcim golierom. Ten by mal mať správnu šírku a uhol otvorenia pre kravatu. Pod košeľu z estetického i komfortného hľadiska odporúčame ,,neviditeľné tričko‘‘, ktoré vás bude dokonale chrániť počas celého dňa.

Kravatu si zvoľte v decentných tónoch modrej či sivej farby, vďaka ktorým budete pôsobiť priateľsky a otvorene. Pokiaľ ste fanúšikmi motýlikov, dajte pozor na to, aby mala košeľa prekrytú gombíkovú légu – váš vzhľad tak bude pôsobiť uhladenejšie. 

Pre dotvorenie celkového looku sú detaily rovnako dôležité 

K tmavému obleku je najvhodnejšou voľbou čierna kožená šnurovacia obuv typu derby alebo oxford. Opasok zvoľte v rovnakom tóne, k formálnemu looku patrí úzky kožený opasok s otvorenou prackou. Nezabudnite tiež na najmenšie detaily ako sú dostatočne vysoké čierne ponožky. 


Puzdrové šaty či sukňa

Neexistuje nič ženskejšie ako šaty. Či už preferujete absolútnu klasiku ,,malé čierne,, a všeobecne puzdrové šaty, alebo ste typ, ktorý má radšej flexibilitu vo vrstvení v prevedení so sukňou – tieto varianty sú vždy dobrou voľbou. Dbajte na vhodnú dĺžku okolo kolien, stavte na tmavé či neutrálne pastelové farby. 

Kostým je štýlovou ženskou interpretáciou pánskeho obleku

V dámskom formálnom šatníku by nemal nohavicový kostým rozhodne chýbať. Prepožičiava totiž najserióznejší a najreprezentatívnejší look, aký viete dosiahnuť. Okrem toho má v separátnom zastúpení široké využitie aj pri tvorbe ďalších outfitov postavených na jednotlivých kúskoch - sako, nohavice, sukňa. Kostým doplňte vhodným strihom blúzky či topu bez výrazného výstrihu. 

Decentné podčiarknutie dámskeho formálneho vzhľadu

K dámskemu looku vhodnému pre túto príležitosť patrí neoddeliteľne prislúchajúca celková vizáž – elegantný účes, decentný make-up, jemná manikúra a príjemný denný parfum. Vhodné sú jemné šperky ako napríklad perličky, či jemné zirkónové náušnice a tenká retiazka. Nezabudnite na topánky s uzavretou špičkou – kožené lodičky čiernej či telovej farby sú stávkou na istotu. Pokiaľ by sa vám zdal váš look fádny, môžete ho doplniť napríklad jemným opaskom, ktorý vkusne zvýrazní vašu ženskú siluetu. K outfitu zvoľte vhodnú kabelku, ktorá dotvorí celkovú farebnosť vášho looku a je bez výrazného zobrazenia značky.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY