Cestou funkčného minimalizmu


Dôležitou témou posledných rokov sa stáva udržateľnosť a záujem o pôvod výrobkov, ktoré spotrebiteľ dopĺňa do svojho šatníka. Téma minimalizmu sa stáva čoraz intenzívnejšou a aktuálnejšou. 

V tomto blogu sa naučíte, ako získať základné vybavenie Vášho šatníka. Ide o to, aby ste boli čo najminimalistickejší a skutočne využívali iba tie kúsky, ktoré potrebujete. 

Koľko kusov odevu muž potrebuje a ako si môže zostaviť šatník, ktorý je možné použiť rôznymi spôsobmi a zároveň nikdy nebude nudný? - Odpoveď je ,,Capsule Wardrobe''.

Zatiaľ žiadne produkty.

Čo je to ,,šatníková skriňa''?

Skôr ako začnete, tento pojem by sa mal vysvetliť. V pôvodnom slova zmysle je šatníková skriňa minimálnym počtom nevyhnutných odevov, ktoré nikdy nevychádzajú z módy a preto sú vždy nositeľné. Piliere šatníka, ktoré tvoria dokonalé jadro - presne to, čo potrebujete.

Základné vybavenie pre mužov v 4 krokoch

Na zabezpečenie základného vybavenia Vášho šatníka sú potrebné štyri kroky. Na konci tohto blogu nájdete zoznam minimalistických šatníkov pre mužov založených na rôznych štýloch.

1. Oblečenie, ktoré vyhovuje životnému štýlu

Váš životný štýl má obrovský vplyv na Váš výber oblečenia. Ako bankár potrebujete viac oblekov, ako športovec potrebujete viac funkčného oblečenia, ako študent potrebujete viac neformálneho oblečenia atď. V skutočnosti je to celkom logické, ale stále by ste mali premýšľať o tom, ako vyzerá váš osobný štýl a aké požiadavky má. Tiež sa oplatí pozrieť do Vášho súčasného šatníka a zistiť, čo často nosíte a čo nosíte zriedka. Rýchlo určíte, ktorým smerom sa bude uberať a či by ste sa mali viac zamerať na oblečenie pre voľný čas alebo pracovné oblečenie.

2. Správne základy

Základné kúsky sú nevyhnutné na vytvorenie minimalistického, ale všestranného pánskeho šatníka. Sú jadrom šatníka na kapsule a ponúkajú základ pre všetky kombinácie. Základnými atribútmi ktorým by mali kúsky podliehať sú: jednoduchosť, kvalita, nadčasovosť.

Môžete tiež zvoliť výraznú farbu alebo jemne extravagantnejší model. Univerzálny šatník jeden alebo dva kúsky určite zvládne.

3. Farby sú rozhodujúce

Ako rozmanitý a zároveň univerzálny bude Váš šatník určuje paleta farieb, ktorú zvolíte.

Základy budujete v 2 - 3 neutrálnych farbách, ktoré sú ľahko kombinovateľné - odtiene hnedej, šedej a námorníckej. Jemnejšie odtiene sú vhodné pre saká a nohavice.

Následne vyberiete 2 - 3 zvýrazňujúce farby, ktoré zodpovedajú predchádzajúcemu výberu. Tie môžete využiť na košele, tričká alebo doplnky.

Výhodou je zhoda farebnosti a prakticky môžete kombinovať akýkoľvek kúsok s akýmkoľvek.

4. Správny vzorec

Ak chcete, aby bol Váš šatník ešte viac univerzálny, môžete použiť aj klasické vzory, ako je káro alebo prúžky. Tieto vzory Vám dávajú viac možností a tvoria vyššiu atraktivitu jednotlivých outfitov. Vo vzoroch pokojne pridajte na intenzite výraznosti. 

Koľko oblečenia potrebujete? - Zoznam

Odpoveď na túto otázku je vo všeobecnosti zložitá, pretože osobný štýl v nej zohráva veľmi dôležitú úlohu. V zozname uvádzame absolútne najdôležitejšie kúsky pre mužov. 

FORMAL

biela košeľa, svetlo modrá košeľa

tmavomodrý oblek, čierny oblek, námornícky oblek

čierne kožené topánky, hnedá kožená obuv

čierny opasok, hnedý opasok

modrá hodvábna kravata, červená hodvábna kravata

univerzálna vreckovka

tmavý plášť, čierny kabát, tmavošedý sveter

CASUAL

biele tričko, čierne tričko

biela ľanová košeľa, bledomodrá polokošeľa

modré džínsy, čierne džínsy, camel chinos

biele tenisky, čierne topánky

béžový sveter

úpletové modré sako, úpletové sivé sako

prechodná bunda v neutrálnej farbe

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY