Fashion koučka: Vráťme eleganciu do ulíc na skútri!


V spolupráci s Ľubica Kmeť Jakušová, fashion koučkou a zakladateľkou Lubitsa Styling s.r.o., www.lubitsastyling.com Vám prínášame ŤAHÁK do vrecka - vráťme eleganciu do ulíc na skútri.

Vedeli ste, že jedným z kritérií, ktoré určujú vyspelosť mesta, v ktorom žijete, je estetickosť? A napadlo by vám, že sa ráta každý kúštičok toho viditeľného? Takže akonáhle vykročíte do ulíc, stávate sa súčasťou architektúry a dizajnu vášho mesta. Či sa rozhodnete šuchtať autom v zápche, alebo si na skútri vykľučkujete prvenstvo na semafóroch, či si oblečiete modré džínsy a čierny rolák splývajúci so šeďou asfaltu, alebo vibrujúcu neónovú bomberu - tým všetkým určujete jeho každodenný bít. Pre mňa fascinujúce a najlepšie postrehnuteľné pri cestovaní. 

Naposledy som skúmala ulice Milána za cieľom pochopiť, čo tých Milánčanov núti ponáhľať sa do práce v dokonale vyžehlených košeliach, nablýskaných topánkach a v outfitoch, ktoré vyzerajú ako dielo Ilarie Urbinati (pozn. jedna z najlepších pánskych stylistiek na svete). Ich najčastejšie opakujúce sa odpovede boli dve: 

  1. “È una cosa normale, come un' abitudine.”  Je to normálne, skrátka zvyk.
  2. “La giornata è piena di opportunità alla base di cui ci vestiamo.” Deň je plný rôznych príležitostí, podľa ktorých sa obliekame. 

Z tohto sociálneho experimentu som si vybrala dve veličiny ZVYK a PRÍLEŽITOSŤ, ktoré som zapracovala do svojho koučovacieho procesu s klientmi. Ukázalo sa, že zóna komfortu je silnou bariérou, ktorú treba s veľkou dávkou rozhodnutia preraziť a nechať miesto pre budovanie nových zvykov. To slovo ZVYK je presné, pretože ak chceme dosiahnuť trvalú zmenu, nemôže ísť o nárazovú akciu končiacu jojo efektom. Ak ste sa teda rozhodli zmeniť svoj vzťah k pokrývke tela, neodporúčam začať sa zo dňa na deň obliekať do trendov od hlavy po päty, ani vymeniť svoj obľúbený (rozumej rokmi poznačený) tmavomodrý oblek za červený károvaný s bohatou nádielkou doplnkov alla peacock z Pitti Uomo (pozn. najväčší medzinárodný veľtrh pánskej módy).    

Téma PRÍLEŽITOSTÍ v každodennom živote je filozofickejšia a zdanlivo súvisí s veľkoleposťou nášho života. Moja práca s touto druhou kľúčovou veličinou potvrdila, že môžete mať mega aktívny život a pri všetkých aktivitách mať na sebe to isté, rovnako ako môžete mať stereotypný život, v ktorom často meníte svoje obrazy. Prečo? Pretože to je umenie spokojnosti so životom, ktorý aktuálne máme! Keď sa raz pýtali nedávno zosnulého Karla Lagerfelda, čo je to štýl, povedal: “Mať štýl znamená byť v pohode so životom okolo nás. Pretože, koniec-koncov, najväčšia zábava je byť sám sebou.” Je jedno, či pre vás slovo príležitosť znamená obed s kultúrnym atašé, návštevu divadla, či dobrú kávu s priateľmi. To, v čom sa líšime, je do akej miery si tieto momenty užívame so všetkým, čo k tomu patrí. Od vypnutia mobilu po výber outfitu.    

Dnes mám pre vás challenge na nasledujúci mesiac v duchu hesla: Oblečte sa v bežný deň tak, ako ste sa doteraz neobliekli a budú sa vám diať veci, ktoré sa vám doteraz nediali! Z akých bežných udalostí si dokážete spraviť príležitosť vy? Možno to pre vás bude odvážny krok, ktorý bude stáť za to. Vaše príbehy a outfity zdieľajte priamo tu v komentoch alebo na našich sociálnych sieťach.

Skúste napríklad:

Zatiaľ žiadne produkty.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY