Jednotka zimného šatníka 2017/2018 – legendárny kabát “Peacoat”


Je neuveriteľné, že ako jeden z mála ikonických odevov, nepotreboval tento kabát skoro žiadne vylepšenia. “Peacoat” sa do pánskych šatníkov dostal takmer vo svojej pôvodnej podobe a stal sa tak asi najstarším odevom noseným v súčasnosti.

Zažil už kadečo. Prvé informácie o ňom sa našli v amerických novinách z roku 1720. Neskôr, v roku 1857 si ho osvojilo britské kráľovské námorníctvo. Ukotvený v námornom dedičstve a vojenskej uniforme sa vrátil do šatníkov po desaťročiach a zostal tam dodnes. Nosený všetkými od Jamesa Deana, Roberta Redforda až k Bondovi Daniela Craiga sa stal tento štýlový a nekonečne všestranný kabát skutočnou módnou klasikou.

Prečo práve Peacoat?

Keď vezmeme do úvahy jeho dlhú históriu, má kabát Peacoat má celkom prekvapivo moderný vzhľad. Jeho minulosť nielenže neprekáža, ale práve pomáhá dobývať dnešné publikum. Veď každý má rád veci s históriou, ukrývajúce legendy.

Peacoat vyniká pohodlným strihom, vďaka hustej vlne dobre zohrievia v studenom počasí a je skvelým základom pre vytváranie najrôznejších outfitov. Úhľadná, zúžená silueta ponecháva dostatok priestoru pre pletený sortiment, ktorý kabát skvele dopĺňa počas mrazivých dní.

Ak chcete prežiť chladnejšie mesiace vo veľkom štýle, peacoat je pre vás správna voľba.

 

Ľahko ho spoznáte podľa širokej klopy a charakteristického rozdelenia gombíkov do dvoch radov.

 

Cena: 229 €

(Cena pre členov klube Ozeta: 206,10 €)

 

 

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY