Ako si jednoducho vybrať oblek online?


Online revolúcia zmenila spôsob, akým nakupujeme. Ponúkajú sa nám nekonečné možnosti nakupovať čokoľvek čo chceme, produkty svetových značiek, ktoré prichádzajú ku dverám našich domov bez zbytočne stráveného času v kamenných obchodoch. V tejto pohodlnej službe nákupu na diaľku však ostáva rovnako niekoľko pretrvávajúcich problémov, kedy sa môže cítiť zákazník bezpečnejšie pri fyzickej návšteve kamenného obchodu.

Špecifickým prípadom kedy slovenskí (českí) muži uprednostňujú osobný nákup pred online, je kúpa obleku. Oblek je dôležitou investíciou, ktorá následne muža reprezentuje v spoločnosti, mal by perfektne sedieť na postave, byť kvalitného strihového i materiálového prevedenia.

Pripravili sme pre vás oblasti, na ktoré sa pri kúpe obleku online sústrediť. Vďaka ich poznaniu, budete vedieť s istotou vybrať oblek, ktorý bude spĺňať všetky vami preferované atribúty.

1. Zistite aká veľkosť Vám najviac vyhovuje

V ponuke značky OZETA nájde zákazník obleky až v 28 veľkostiach v štandardnej, predĺženej aj skrátenej výškovej skupine. Na našej webovej stránke po rozkríknutí každého produktu nájde zákazník prehľadnú tabuľku podliehajúcu konfekčným číslam OZETA, pre orientáciu v súlade s jeho osobnými mierami.

Výhodou produktov OZETA je, že sú šité na vlastných linkách, čo znamená, že pokiaľ u nás budete poznať svoju konfekciu, mala by byť následne nemenná.  

Pre výber správnej veľkosti obleku potrebujete poznať nasledujúce parametre:

  • výška vašej postavy
  • odmerajte šírku hrudníka (v hornej časti, pod pazuchami a medzi lopatkami)
  • odmerajte obvod pásu (zhruba v oblasti pupka)

Sme si vedomí, že každý zákazník má špecifickú postavu a tak základ našich oblekových kolekcii tvorí rada Mix & Match, pri ktorých je možnosť kombinovať rôzne veľkosti saka, nohavíc, prípadne vesty. Pri základných modeloch je dokonca možnosť výberu medzi strihmi „regular fit“ a “slim fit“.

Garancia identického farebného odtieňa tkaniny našich NOOS (Never out of stock) programov umožňuje aj nákup dvoje nohavíc k jednému saku, alebo dokúpenie časti obleku po určitom čase.

2. Výber správnej farby a štýlu obleku

Takmer všetky naše obleky sú univerzálne, s využitím na mnoho rôznorodých príležitostí.

Avšak platí niekoľko zákonitostí cez ktoré sa poznajú znalci oblekov, ktorými chceme, aby naši zákazníci boli.

A) Slim fit vs. Regular fit strih

Slim fit zvýrazňuje štíhlejšiu siluetu s orezaným pásom. Tento strih má väčšie zúženie od hrudníka po pás, ktoré slúži na zvýraznenie atletickej postavy

Regular fit je univerzálny, klasický strih.

Voľby strihu podlieha typu vašej postavy a vášho preferovaného pohodlia. Pokiaľ neobmedzujú výber strihu možnosti typu postavy, my v OZETA preferujeme na pánoch Slim fit strih, ktorý je modernejšou verziou, muž v ňom pôsobí charizmaticky, sebavedomo a módne uvedomelo.

B) Farby a vzory obleku

V jednoduchšom delení by sme mali rozlišovať aspoň 3 kategórie:

  • denný oblek
  • večerný oblek
  • slávnostný oblek

Vo všeobecnosti platí čím tmavšia farba a neutrálnejší (až žiadny vzor), tým je vzhľad serióznejší. Pri dennom obleku teda môžete voliť svetlejšie a výraznejšie farby obleku. Zároveň sa nemusíte báť ani vzorov. Pozor však na príliš výrazné vzory, tam už stají za zváženie, či extravagantnejší oblek patrí k serióznej dennej pracovnej udalosti.

Okrem oblekov do kancelárie na bežný pracovný deň, ktorých ponuka je obmeňovaná novými dezénmi a kvalitami na dané ročné obdobie, je nezanedbateľným segmentom oblečenie na slávnostné príležitosti. Pre ženíchov a ďalších svadobných hostí ponuku oživujeme aj o svetlejšie a výraznejšie farby. V ponuke sa nachádza tiež kolekcia svadobných doplnkov pre dotvorenie celkového vzhľadu.

Večerný oblek by mal byť tmavomodrý až čierny maximálne s jemným štruktúrovaným vzorom. V ponuke OZETA nájdete k týmto večerným slávnostným udalostiam obleky tmavých farieb a k nim i adekvátne doplnky, ako sú manžetové gombíky, hodvábne kravaty s decentnými vzormi, ozdobné kapesníky.

Najvyšším štýlom pánskeho šatníka sú udalosti podliehajúce dresscodu Black tie. V ponuke máme k tejto udalosti smokingy s prislúchajúcimi doplnkami ako je motýlik, šerpa a lakovky.

C) Dvoj vs. trojdielny oblek

Štandardný dvojdielny oblek pozostáva zo saka a nohavíc – dvojica je najbežnejší dostupný štýl. Súčasťou trojdielneho obleku je zladená vesta určená na nosenie pod sakom. Formálnejší variant, trojdielny je obľúbenou voľbou pre špeciálne príležitosti, ako sú svadby avšak nič nepokazíte, pokiaľ svoj pracovný oblek doplníte o vestu vynikne Váš jedinečný štýl a cit pre každý detail.

D) Materiál obleku

Súbor vlastností, ktorými sú vybavené prírodné vlákna je nenahraditeľný, avšak v niektorých prípadoch s ohľadom na ich funkčnejšie využitie môže byť pridanie umelého vlákna vo vyváženom pomere žiadúce. Dôležité sú prímesi elastanu, polyesteru, polyamidu a ďalších vlákien, ktoré sú schopné v malých množstvách zvýšiť priaznivé vlastnosti materiálu ako je vyššia elasticita, nižšia krčivosť, jemnosť na dotyk, trvanlivosť...

Základnou otázkou pri výbere materiálu nového obleku je príležitosť na ktorú oblek chcete využívať. V exkluzívnych kolekciách nás teší najmä dlhodobá spolupráca s poprednými lídrami, ako sú taliansky dodávatelia MARZOTTO GROUP, LANIFICIO ZIGNONE, FORTEX a mnoho ďalších.

Pracovný oblek by mal byť vyrobený z kvalitného, trvácneho materiálu, keďže ho budete pravdepodobne nosiť najčastejšie. Pri výbere odporúčame preto zmes vlny, prípadne zmes polyesteru.

3. Uistite sa, že Vám oblek vyhovuje a sedí

V kamennej predajni máte vždy výhodu našich kvalifikovaných asistentov predaja, ktorí vám poradia. Pri objednávaní obleku online toto posúdenie ostáva na vás. Avšak dobrou správou je, že objektívne posúdenie či vám oblek sedí má jasné pravidlá:

  • Ramenná výstuž má kopírovať a tým len prirodzene zvýrazňovať Vaše rameno. Ramenný šev spájajúci rukáv s telom saka by mal byť v jednej rovine s vonkajším bodom vášho ramena. Ak šev vyčnieva za vaše rameno, je príliš veľký. Ak vaše rameno tlačí do rukáva saka a rameno prečnieva cez ramennú výstuž, je príliš malé.
  • Keď stojíte so zapnutým sakom rovno, golier by mal sedieť a priľnúť bez lámania sa k hrudníku.
  • Lem rukávov by mal končiť tesne pod vašimi kosťami zápästia, keď stojíte s rukami položenými na tele.
  • Dĺžka nohavíc by mala končiť na päte a v prednej časti vytvárať iba jeden lom.
  • Keď vstanete, mali by ste byť schopní ľahko zapnúť nohavice. Ak je pás v stoji čo i len mierne stiahnutý, pri sedení vám bude nepríjemne tlačiť na boky. Nepodceňujte však ani opačný prípad – pokiaľ by vám nohavice boli v páse priveľmi voľné stiahnutie s opaskom Vám vytvorí voľnú ,,bublinu‘‘.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY