Ľan - ideálny materiál na leto. Všetko, čo o ňom potrebujete vedieť


V práci alebo na pláži, každý elegantný muž vie, že svojím oblečením vysiela svojmu okoliu silný odkaz a nikdy by nám teda nemalo byť jedno, ako vyzeráme.

Ako to ale zvládnuť v letných horúčavách? Ako ste už zrejme uhádli, odpoveď na túto večnú otázku mužov z celého sveta je ľan. Materiál tak príjemný, že taký komfort zažijete už len doma v pyžame. Tento milovaný materiál, preslávený svojou priedušnosťou, vám s blížiacim sa letom v šatníku jednoducho nemôže chýbať.

Ako nosiť ľan

Ľan má isté špecifiká, ktoré z nej však robia naozaj skôr oblečenie na voľný čas. Ide o krčivý materiál, čo však nie je jeho vadou, skôr typickou vlastnosťou, bez ktorého si tieto obleky a košele snáď už ani nedokážeme predstaviť. 

V minulosti boli preto tieto obleky nosené elegantnými mužmi najmä na miestach, kde nám dnes príde vhodnejšie obliecť si tričko a športové šortky, teda na pláž či na piknik do parku. Išlo teda o veľmi neformálnu voľbu, ktorú by nikomu ani nenapadlo vziať si do práce alebo na formálnu príležitosť. Vy by ste si tiež nevzali na svadbu rifle.

Posledných pár desiatok rokov však tento stav zmenilo, dress code už dnes nikto neberie tak striktne a ľanový oblek prebral svoju primárnu rolu najmä v meste. Ľanové obleky a košele sú dnes oblečením, ktoré si možno zobrať na seba doslova na akúkoľvek príležitosť a veľmi obľúbené sú obzvlášť pri neformálnych letných svadbách. 

Ako si správne vybrať ľanový oblek

Aj ľan má však svoje formálnejšie a menej formálne alternatívy, všeobecne platí, že svetlejšie tóny sú vhodnejšie na neformálne svadby, na víkendové vychádzky a do práce, kde si nikto s dress code neláme hlavu. Naopak, tmavšie odtiene ľanu si dnes už teoreticky môžete vziať aj na formálnejšiu (letnú) svadbu a teoreticky aj na dôležitejšie pracovné stretnutia.

Akúkoľvek možnosť zvolíte, užite si ten príjemný chladivý pocit, aký vám dokáže ponúknuť naozaj iba ľan.

Ľanové saká

Ľanové košele

Zatiaľ žiadne produkty.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY