Oblečieme každého chlapa: #1 Veľký a vkusný


Aby Vám oblečenie sadlo, nemusíte si ho dávať šiť namieru. V Ozete vyrábame modely, pri ktorých si môžete zvoliť inú veľkosť nohavíc a inú veľkosť saka, disponujeme aj skrátenými a predĺženými veľkosťami. Dovolíme si tvrdiť, že oblečieme každého chlapa. Rozhodli sme sa posvietiť si na jednotlivé typy postáv a napísať pár odporúčaní, aby ste v našom oblečení nielen skvele vyzerali, ale aby ste sa aj skvele cítili.

#1

Ak máte par kíl navyše, príliš široké stehná, zadok, ramená, či čokoľvek iné, týchto pár tipov je určených presne pre vás.

V prvom rade – a to je dôležité – neverte žiadnym zaručeným tipom a trikom na to, ako v šatách vyzerať chudšie, ako vám to alebo ono sako uberie pár kíl navyše ap. Naozaj nie. Oblečenie robí zázraky, to áno, ale na druhej strane, nie je ani plastickým chirurgom, ani fitkom. Rozdiel v oblečení, ktoré je pre väčších mužov vhodné a ktoré je nevhodné, spočíva v jednom zásadnom fakte. V nevhodnom oblečení pôsobia väčší muži veľko, tučne. Vo vhodnom oblečení je síce kilá navyše vidieť prakticky rovnako, ale je vidieť aj to, že pán má zdravý úsudok, rozum, vkus, štýl, je sebavedomý a nepodceňuje sa. A, samozrejme, ani nezhadzuje.

 

Tak poďme na to, ako by to malo vyzerať. Väčší muži by mali myslieť na 3 hlavné zásady:

1. Jednoduchosť. Väčší muž sa nepretŕča v zložitom, farebnom, vzorovanom oblečení, ale staví na jednoduchosť. Ako farieb, tak vzorov, tak dizajnov a strihov. A aj množstva kúskov na sebe.

2. Ľahké materiály. Ak väčší muž staví na ťažšie a zložitejšie materiály, tak pôsobí ešte väčšie, ako v skutočnosti je. A ešte jeden praktický dôvod – v ľahších materiáloch sa človek menej potí.

3. Ako uliate – presne tak by väčším mužom mali sadnúť ich kúsky v šatníkoch. Netvrdíme, že si musia dať exaktne ušiť oblek či čokoľvek na mieru, ak to nie je v ich záujme. Ale rozhodne by mali nakupovať v predajniach, kde im oblečenie v prípade potreby krajčírsky upravia. Akákoľvek nedostatočnosť v oblečení totiž zvýrazní nedokonalosť na postave.

 

No a poďme na pár tipov, ktoré vám ako o čosi väčším mužom pomôžu vyzerať lepšie. V prvom rade – nekupujte si opasky. Vymeňte ich za traky. Nielen, že sú v dnešnej dobe in, ale pôsobia veľmi štýlovo a, na rozdiel od opaskov, nezvýrazňujú šírku pásu.

Noste klobúky, pridajú vám na výške a zároveň vás vyzdvihnú. Zaujmete na prvý pohľad svojím zjavom, nie svojimi kilami navyše. Okrem toho, klobúkom dávate jasne najavo, že pri obliekaní ste mali väčšiu snahu a nešlo iba o “nahádzanie nejakých vecí na seba”.

Noste veľké doplnky, napr. hodinky. Nielen, že k väčším mužom väčšie doplnky pasujú, voči okoliu evokujú väčšiu silu a vzbudzujú väčšiu pozornosť.

Napokon je tu ešte jedna zásadná vec. Ak patríte k väčším mužom, dbajte na správnu dĺžku vlasov a brady. Rozhodne sa neupravujte sa “na Mikuláša”. Vaše vlasy a brada by mali byť primeranej dĺžky, ideálne čo najkratšie.

Ak Vás tento článok inšpiroval, radi Vás uvidíme u nás v niektorej z našich predajní.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY