OZETA NEO zmenila štandardný výrobný program a naplno šije ochranné rúška


Jeden z najväčších slovenských odevno-výrobných závodov OZETA NEO a.s. od pondelka 16.3.2020 zmenil svoj výrobný program a namiesto pánskych oblekov sa pustil do výroby ochranných rúšok.  Reaguje tak na ich kritický nedostatok  na trhu a ich akútnu potrebu v boji proti šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý dnes paralyzuje celý svet.

Vo výrobnom závode v Topoľčanoch 250 zamestnancov vyrába dva druhy ochranných rúšok na opakované použitie - z bavlnenej tkaniny a zo špeciálnej netkanej textílie vyvinutej pre použitie v zdravotníctve, ktorá má potrebné atesty a certifikáty.

V súčasnosti sa OZETA NEO snaží uspokojiť dopyty, ktoré sú prioritné pre ochranu ohrozených skupín obyvateľstva a kľúčové sektory hospodárstva. Odberateľmi sú hlavne priemyselné, potravinárske a dopravné podniky, siete predajní potravín, mestské a obecné úrady, domovy sociálnych služieb a ďalšie štátne inštitúcie.

Vedenie spoločnosti verí, že táto mimoriadna krízová situácia nepotrvá dlho a zamestnanci  OZETA NEO sa čo najskôr budú môcť vrátiť k pôvodnému výrobnému programu, šitiu kvalitnej pánskej konfekcie.

O spoločnosti OZETA NEO

OZETA NEO je významná slovenská firma pôsobiaca na domácom trhu od roku 1939, pokračujúca v tradícii kvalitnej značky pánskych odevov, pôvodne vyrábaných firmou OZETA v Trenčíne.

V súčasnosti sa v továrni v Topoľčanoch vyrába pánska a dámska konfekcia ako aj oblečenie na voľný čas. Výrobná kapacita a obchodné prepojenia robia spoločnosť jedným z najväčších odevných výrobcov v strednej Európe. Väčšina produkcie sa vyrába pre zákazníkov v západnej Európe, najsilnejšie trhy sú Nemecko, Holandsko  a všetky škandinávske krajiny. Značka posilňuje svoju pozíciu na domácom trhu prostredníctvom maloobchodnej siete OZETA a OTTO BERG.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY