Páni, takto sa treba obliecť na svoju svadbu!


Ak si vyberáte svadobný oblek, pravidlá sú jednoduché - potrebujete niečo, v čom budete vyzerať ako svoje najlepšie ja a v čom budete zároveň adekvátne reprezentovať dámu po svojom boku.

Ako sa ale zorientovať v širokej ponuke? Ktoré pravidlá možno porušiť? Ako si vybrať správnu farbu? 

Otázok, ktoré môžete v súvislosti s výberom mať, je tak veľa, že sme sa rozhodli trochu vám pomôcť a celý proces podstatne zjednodušiť. Poďme sa bod po bode pozrieť na to, ako by mal vyzerať dokonalý ženích, ktorému pred oltárom nemožno povedať nie!

Oblek

Nie každý ženích si uvedomuje výhodu, ktorú pri vyberaní svadobného outfitu má - ten oblek mu dokáže poslúžiť ešte niekoľko rokov potom. S čím teda súvisí fakt, že si na výbere treba dať záležať a najlepšou voľbou budú teda klasické, nadčasové farby. 

Stávkou na istotu bude vždy univerzálny šedý alebo veľmi obľúbený modrý oblek, pre konzervatívnejšie svadby v kostoloch alebo historických priestoroch môže byť dobrou voľbou aj čierny oblek. 

A káro? Ak radi porušujete pravidlá, prečo nie.. :)

Košeľa

Smoking, frak, káro, nekáro, modrý, čierny, šedý oblek..pre čokoľvek ste sa rozhodli, doplňte to bielou košeľou. A to hneď z niekoľkých dobrých dôvodov:

- Biela košeľa sa hodí doslova ku všetkému. Je jedno, či je váš outfit formálnejší alebo neformálnejší, s bielou košeľou nikdy nespravíte krok vedľa.

- Rovnako to platí, aj čo sa týka doplnkov. Pri výbere kravaty či vreckovky tak nemáte prakticky žiadne limity.

Topánky

Voľbou č.1 pre akúkoľvek svadbu by mali byť čierne kožené topánky (oxfordky, príp. derby obuv), samozrejme s istými výnimkami. Perfektne zapasujú k šedému aj čiernemu obleku, navyše ide o maximálne formálnu obuv, takže sa adekvátne hodí k udalosti, akou svadba väčšinou je.

Výnimkou je modrý oblek, ku ktorému sa prirodzene hodia skôr hnedé topánky a menej formálne svadobné outfity, kde vám teoreticky výborne poslúžia aj obyčajné biele tenisky.

Doplnky

Oblek je oblek - tam toho jednoducho príliš veľa nevymyslíte. Preto sú práve doplnky skvelým spôsobom, ako sa svojim outfitom sofistikovane prejaviť a dodať mu trocha charakteru.

- Jedným z najdôležitejších doplnkov sú manžetové gombíky. Nie je to síce absolútna nevyhnutnosť, no elegantné manžety vystrelia váš outfit do výšin. 

- Hoci v niektorých obchodoch nájdete v jednom sete vreckovku a kravatu, nie je to v skutočnosti úplne najlepší nápad. Farby vreckovky a kravaty môžu byť podobné, no ak máte jeden set, pôsobí to lacno a odpútava to pozornosť od vašej tváre. 

- Nebojte sa vybrať si kravatu so vzorom alebo výraznejšou farbou, svadba je na to perfektnou príležitosťou. Nevýrazné kravaty patria do kancelárie, nie pred oltár.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY