Patria vtipné a pestré vzory ponožiek na nohy elegantného muža?


Niekoľko kvalitných párov čiernych, šedých či tmavomodrých ponožiek je povinnou výbavou každého muža. Pokiaľ ste nimi dostatočne zásobený, máte prakticky vystarané a ak nechcete, nemusíte si s ponožkami ďalej lámať hlavu. No to by možno bola škoda.

Faktom totiž je, že ponožky sú veľmi podceňovaným kusom oblečenia a uvažovať nad nimi ako nad spodným prádlom výrazne zužuje vaše možnosti. Pokiaľ ste sa elegantnými ponožkami vybavili, čo tak skúsiť niečo nové? Čo tak prestať nad ponožkami uvažovať len ako nad spodným prádlom?

 

Ponožky ako plnohodnotný doplnok

Nadčasová pánska elegancia sa vyznačuje aj tým, že jej hranice sú nastavené relatívne striktne. Ak sa chce muž v obleku odlíšiť od armády oblekov okolo seba, jedinou “dovolenou” možnosťou sú doplnky. V praxi to znamená, že vašou príležitosťou, ako urobiť veci “inak”, je výber hodiniek, kravaty či vreckovky. 

Pestré a veselé ponožky sú niečo, čo vo svete pánskej módy už nejakú dobu vyvoláva vášne. Viacerí muži sa zhodujú, že takéto ponožky jednoducho k elegantnému outfitu nepatria. A ak sa na celú problematiku pozrieme z ich perspektívy, nemožno asi ani nič namietať. 

Ponožky však nemusia byť vnímané len ako spodné prádlo, ale aj ako plnohodnotný doplnok. A to celú situáciu dramaticky mení. Zrazu sa tak ponožky stávajú prvkom, ktorý má “povolenie” dodať celému outfitu charakter.

Kľúčom je len držať sa pár jednoduchých pravidiel, ktoré sa týkajú najmä farebnosti celého outfitu.

 

Elegantný outfit + pestré ponožky: Ako to skombinovať bez toho, aby to pôsobilo komicky

Nosiť k obleku pestré ponožky je ako nosiť k obleku tenisky – dá sa to a môže to vyzerať dobre, nezabúdajte však, že sa pohybujete po veľmi tenkom ľade a hranica medzi zaujímavým vkusom a infantilnosťou je veľmi tenká. Preto je dobré venovať výberu ponožiek špeciálnu pozornosť.

Celé kombinovanie outfitu s ponožkami sa potom točí okolo farebnosti jednotlivých prvkov.

Prvou možnosťou, ako zaradiť pestré ponožky do elegantného outfitu a dodať mu charakter, je nechať ponožky “kričať”. Príliš veľa výrazných prvkov by nepôsobilo dobre, no zaradiť pestré ponožky k veľmi neutrálnemu a nevýraznému obleku mu dodá špeciálny šmrnc. V tomto prípade je však potrebné na ponožky doslova upozorniť a neskrývať ich – pokojne si nohavice na členkoch vyhrňte a ukážte, čo nosíte. Snažiť sa byť nenápadný v krikľavých žltých ponožkách a silou mocou ich zakrývať, to radšej zostaňte pri klasike.

Druhou možnosťou je skombinovať ponožky farebne so zvyškom outfitu. Takýto prístup z vašich ponožiek nespraví stredobod pozornosti a je predsa len väčšou stávkou “na istotu”.

V praxi to znamená, že dominantnú farbu ponožiek volíte tak, aby ladila k inej časti outfitu. Ak si teda vezmete na seba napríklad zelený sveter, dominantnou farbou ponožiek by mohol byť iný odtieň zelenej. Ak si vezmete na seba červenú košelu, ponožky môžu byť tmavočervené, ale napríklad aj ružové.

 

Nie sú pre každého a tak je to v poriadku

Tým, čo máme na sebe, vysielame svetu odkaz. Ak by ste sa teda v pestrých ponožkách nemali cítiť sami sebou a chcete si zachovať dojem sofistikovaného muža, nie je naozaj nutné nasledovať každý trend. Držte sa nadčasovej klasiky, ktorá nikdy nevyjde z módy a ktorá bude vždy vyzerať dobre.

Ak sa ale chcete trochu zabaviť, upútať pozornosť a ukázať veselšiu časť vášho ja, pestré ponožky môžu byť výborným prostriedkom.

Napokon to bude aj tak vždy len o tom, aby sme sa v našom oblečení cítili dobre.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY