Používané materiály OZETA a ich pôvod


Cestou kvality, funkčnosti a udržateľnosti

Medzi základné hodnoty značky OZETA patrí kvalita produktu, ktorá prirodzene závisí od použitého materiálu. Pri výbere látok uprednostňujeme európskych dodávateľov, ktorých postupy pri výrobe tkanín sú inovatívne s cieľom dosiahnutia čo najvyššej kvality. Zároveň sa do postupov snažia neustále aplikovať viac transparentných, uvedomelých a zodpovedných rozhodnutí voči dopadom svojej činnosti na životné prostredie.

OZETA sa do svojho dodávateľského reťazca snaží zaradiť čo najviac dodávateľov, ktorí sa angažujú v oblasti udržateľnosti. Toto predstavuje nespočetné množstvo výziev – od používania čo najnižšieho množstva pesticídov pri pestovaní rastlín na výrobu vlákien, cez dobré  životné podmienky zvierat, z ktorých sa získava vlna až po minimum použitých chemikálií pri spracovaní textílií. 

Neustály pokrok

Každú sezónu predstavujú  naši dodávatelia kolekciu látok so špeciálnymi vlastnosťami, ktoré majú ponúknuť väčšiu funkčnosť a úžitkovú hodnotu pre spotrebiteľa.

Pri ich navrhovaní sa inšpirujú novými nápadmi a využívajú technologický pokrok, ako východisko na neustále zdokonaľovanie ich vlastností. Zlepšovanie fyzikálnych vlastností používaných materiálov je synchronizované s dynamickým životným štýlom zákazníkov.

K obľúbeným inováciám materiálov patrí napríklad „natural stretch“ technológia, ktorá zabezpečuje pružnosť tkanín vďaka vysokým zákrutom priadzí a väzbou tkaniny bez použitia syntetických prímesí, alebo NANO úprava – dodávajúca tkanine odolnosť  voči snehu a dažďu. 

Inklinujeme k tradíciám

Veríme, že kvalitné textílie vznikajú v tradičných firmách s bohatými skúsenosťami vo svojom obore, ktoré zaručujú zmysluplné inovácie. 

To je dôvodom, prečo sa snažíme pre našich zákazníkov vyberať najmä dodávateľov, ktorí myslia progresívne, no akceptujú tradície a používajú ich stále ako základ pre ďalší rozvoj.

Preferencie prírodných vlákien

OZETA preferuje používanie látok, ktoré obsahujú 100% prírodné vlákna, alebo ich prevažujúci podiel. Prírodné vlákna všetkými atribútmi plnia naše kritériá a sú cestou, ktorou sa v najvyššej možnej miere chceme uberať aj do budúcna.

Súbor vlastností, ktorými sú vybavené prírodné vlákna je nenahraditeľný, avšak v niektorých prípadoch s ohľadom na ich funkčnejšie využitie môže byť pridanie umelého vlákna vo vyváženom pomere žiadúce. Dôležité sú prímesi elastanu, polyesteru, polyamidu a ďalších vlákien, ktoré sú schopné v malých množstvách zvýšiť priaznivé vlastnosti materiálu ako je vyššia elasticita, nižšia krčivosť, jemnosť na dotyk, trvanlivosť... 

Rolu pri voľbe vlákna v látke zohráva samozrejme aj cena. Svojim zákazníkom sa snažíme prinášať čo najvyššiu kvalitu avšak za dostupnú cenu. Vzorec medzi týmito evidentnými protipólmi sa snažíme pravidelne vyvažovať osobitne pri každom produkte.

Model súčasnej elegancie

V elegantných podkolekciách OZETA tvorí podstatný podiel vlna - mimoriadna surovina s najlepšími prírodnými vlastnosťami, ako sú mäkkosť, tepelná izolácia a priedušnosť. 

Teší nás najmä dlhodobá spolupráca s poprednými lídrami, ako sú taliansky dodávatelia MARZOTTO GROUP, LANIFICIO ZIGNONE, FORTEX a mnoho ďalších. Tkaniny sú oceňované pre spojenie histórie a dynamiky, zmyslu pre detail a pre výkon, ktoré zachytávajú dnešnú potrebu autentickej krásy a pohodlia.

Spájanie dlhoročných tradícii a kreativity, inovatívne riešenia a rešpekt k životnému prostrediu, sú nám obzvlášť sympatické - tvorené v údoliach pod Alpami, v krajine, ktorá je po celé storočia hlboko spätá s tradíciou najlepších oblekových látok na svete. Látky z produkcie týchto vlnárskych závodov sú určené pre najnáročnejších klientov z hľadiska štýlu i vhodnosti – pre pánov ktorí preferujú pohodlie a chcú pôsobiť maximálne reprezentatívne za každých okolností. 

Štandard pre tých, ktorí majú vkus a hľadajú krásu aj funkčnosť v obliekaní. 

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY