Pozvaní na svadbu


 


V schránke vám pristála obálka s pozvánkou na svadbu. Tešíte sa, že konečne došlo aj na kamaráta, ale zároveň pociťujete neistotu, ako sa obliecť.

Pri rozhodovaní vám má pomôcť čas obradu a miesto konania svadobnej hostiny.

Obrad začínajúci sa o 11. hodine napovedá, že to bude denná akcia, ktorá sa možno áno a možno aj nie pretiahne do nočných hodín. Preto váš oblek môže byť aj vo svetlejších farbách, ktoré sa na deň hodia.

Ak sa sobáš začína po 17. hodine, bude to výsostne večerná akcia, preto noste tmavý oblek. Nemusí byť len čierny. Tmavých farieb je dosť. Tmavosivá je tiež skvelá voľba. Ak ste doryšava zafarbený, budete vyzerať prirodzenejšie a krajšie v tmavohnedom obleku.

 Pozor na materiál. Musí byť ľahký, hladký a pôsobiť slávnostne (vysoká kvalita to spraví sama). Najlepšie obstojí 100 % vlna vďaka svojim tepelnoizolačným vlastnostiam.

Prečo automaticky píšeme o obleku? Je to štandard na štandardnú svadbu. A čo ak je svadba záhradná párty? Tu už musíte viac zvažovať. O akú záhradu ide? Je to súčasť elegantnej reštaurácie alebo záhrada pri chate, kde ste spolu prežúrovali nejednu noc?

Tá prvá príležitosť si vyžaduje formálne oblečenie a tá druhá, hádajte… menej formálne, ale aj tak si dajte záležať. Svojím oblečením vyjadrujete úctu k hostiteľom, ale aj voči sebe samému. Ak skutočne neviete, čo sa na túto inú svadbu hodí, opýtajte sa organizátorov.

Správny oblek je len začiatkom. Košeľa s dlhým rukávom a zaujímavá vesta sú dobrým pokračovaním. Dbajte o to, aby vaša hodvábna kravata (áno, zo 100 % hodvábu) a náprsná vreckovka neboli z rovnakého materiálu. Elegantné hodinky a k nim zladené manžetové gombíky sú príjemným doplnkom a ozdobou. Obujte si kvalitné topánky na šnurovanie ladiace k farbe nohavíc s opaskom zhodnej farby a budete, ako sa hovorí, „šik“.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY