Prečo bude v pánskej móde vždy kvalita pred kvantitou?


Oblečenie, ktoré nosíme, o nás vysiela správu svetu. Tak, ako napríklad rifle na plese vysielajú správu, že sa nevieme obliecť na príležitosť alebo nemáme dostatok úcty k hostiteľovi, tak o nás vysiela istú správu aj kvalitný oblek, čisté topánky a vyžehlená košeľa.

Inak povedané, ide o správu, ktorá by nemala byť ľahostajná žiadnemu mužovi a každý by mal aspoň do istej miery riešiť to, ako vyzerá a ako na svoje okolie pôsobí. 

Pokiaľ však ide o vybavenie nášho šatníka, mnohí robíme druhú chybu - preferujeme kvantitu nad kvalitou. Kvalitne vybavený pánsky šatník si toho mnoho nevyžaduje a navyše, kvalitné veci sú z dlhodobého hľadiska často lacnejšie ako tie zdanlivo lacné.

Prečo sa oplatí investovať do pánskej módy?

Niekto si môže povedať, že oblečenie predsa nie je nevyhnutná investícia. Je ľahké samého seba presvedčiť, že oblek z hypermarketu za pár eur vykoná rovnakú službu ako kvalitný, ale drahší oblek z vlny.

Tento prístup sa nám však môže vypomstiť hneď z dvoch dôvodov:

  1. Kvalitné, dobre padnúce a pohodlné oblečenie zvýrazní našu osobnosť a nabije nás sebavedomím. Pre isté situácie, ako sú napríklad pohovory, dôležité obchodné stretnutia, ale napríklad aj svadba, to môže byť kľučové, čo sa týka vytvárania dobrého dojmu. Je oslobodzujúce nemusieť myslieť na to, či sa vám krčí košeľa.
  2. Lacné oblečenie je v skutočnosti drahšie. Kvalitné veci sú prirodzene na prvý pohľad drahšie, no s vyššou cenou ide ruka v ruke aj kvalitnejšia výroba a lepšie materiály, ktoré toho vydržia oveľa viac. A tak kým napríklad kvalitné topánky vydržia pri dobrej starostlivosti pokojne aj 5 rokov, topánky z lacnej kože vydržia tak sezónu. V konečnom dôsledku tak ide o investíciu, ktorá sa časom nezriedka vráti.

Ako investovať peniaze do pánskej módy, aby to malo zmysel?

Samozrejme neplatí, že každý kúsok pánskej módy s vyššou cenovkou je dlhodobo dobrou investíciou. Či bola investícia rozumná a časom sa vráti totiž závisí od mnohých ďalších faktorov a sú isté kúsky, kde sa oplatí radšej ušetriť. Poďme sa teda pozrieť na pár pravidiel, podľa ktorých ľahko zistíte, kde sa vám oplatí priplatiť si.

Nadčasovosť. Bolo by príšerné investovať peniaze do niečoho, čo sa budete o sezónu neskôr hanbiť nosiť. Väčšinou inde o výrazné módne trendy, ktoré odchádzajú ešte rýchlejšie, ako prišli. Ak chcete investovať, investujte do kúskov, ktoré overil čas. Či je to čierna kožená bunda, camel plášť, tmavomodrý oblek, minimalistické biele tenisky, hladké čierne oxfordky, biela košeľa alebo mnoho ďalších kúskov, ktoré boli v móde pred 10 rokmi, sú štýlové dnes a budú štýlové pravdepodobne už navždy.

Klasické farby. Aby mala investícia do oblečenia zmysel, zamerajte sa na farebnú škálu, ktorá sa ľahko kombinuje, vyzerá dobre takmer na každom a poslúži vám v mnohých situáciach. Medzi najzákladnejšie farby patrí námornícka modrá, čierna, biela, šedá či camel. Stále obľúbenejšími farbami z tohto hľadiska sú však aj armádna zelená, burgundy, hnedá či olivová, ktoré toho takisto zvládnu dosť a váš šatník príjemne oživia.

Decentné vzory. Vzorovanie je stále obľúbenejšie a sami sme jeho veľkými fanúšikmi, no nemal by za žiadnych okolností škodiť decentnosti a elegancii daného kúsku. Vyberajte si preto jemné vzory, ktoré košeľu či nohavice jemne oživia a budú pôsobiť ako také “príjemné korenie”, nie výrazné vzory, ktorých sa po krátkom čase budete chcieť zbaviť a ktoré budú limitujúce, čo sa týka možnosti využiť košeľu vo viacerých spoločenských situáciach.

Dobré padnúce oblečenie. Na záver najdôležitejší faktor (nielen) pánskej módy. Oblečenie musí jednoducho sedieť a v tomto ohľade urobí viac aj lacný oblek, ktorý ako-tak sedí, než kvalitný oblek, ktorý nepadne. Dbajte na to, aby vám všetko padlo tak, akoby šlo o vašu druhú kožu, špeciálne čo sa týka košieľ a oblekov. Pri nohaviciach si zase dajte pozor na správnu dĺžku.

Z NOVEJ KOLEKCIE ODPORÚČAME

Zatiaľ žiadne produkty.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY