Prečo je pletená kravata dobrý nápad?


Pletená kravata, rôzne farby, 24,90 €

Nikto nevie, kde sa zrazu vzali, no do módneho sveta vtrhli ako víchor a pre mnohých mužov to bola láska na prvý pohľad. Nie každý trend si vždy tyká s dobrým vkusom a aj to je dôvodom, prečo trendy tak rýchlo prichádzajú a odchádzajú, no pletené kravaty majú jednoducho potenciál usadiť sa v pánskej móde natrvalo.

 

Čo je pletená kravata?

Pletená kravata je, nuž, ako to povedať, pletená kravata, najčastejšie z bavlny alebo hodvábu.  Je štandardne o niečo užšia než tradičná biznis kravata a vyniká aj svojim tvarom – vo väčšine prípadov má tvar hranola (v každom bode je rovnako široká) a nie je ukončená špicom, jej koniec je akoby “useknutý”. Nie je to pravidlom a aj pletené kravaty majú množstvo variácií, no táto verzia je jej najtypickejšia.

 

Prečo potrebuje každý muž pletenú kravatu?

Prvý dôvod nie je ťažké uhádnuť, stačí jediný pohľad. Bohatá textúra vďaka upleteniu dodá každému outfitu špeciálny šmrnc a čo si budeme klamať, ona je príjemná nielen na pohľad, ale vďaka svojej mäkkosti aj na také nedbalé “žmolenie” medzi prstami. Áno, takto vznikajú zlozvyky…

Druhým dôvodom sú široké možnosti využitia – pletenú kravatu zaradíte aj tam, kde by ste si klasickú kravatu dovoliť zaradiť nemohli. Okrem tradičného využitia s oblekom pôsobí výborne napríklad aj pod kardiganom, s koženou či riflovou bundou.

A napokon, ako to majú muži radi, je jednoducho praktická. Vďaka svojej štruktúre sa nepokrčí ani keby sa o to snažíte cielene, preto ju kedykoľvek môžete hodiť do tašky a máte istotu, že bude za každých okolností pripravená. Aj preto si ju vo veľkom obľúbili muži, ktori kvôli práci podnikajú časté cesty. 

 

Ako si pletenú kravatu vybrať?

Pletená kravata pôsobí ako také elegantné bláznovstvo, pri jej výbere však zostaňte konzervatívny. Jej samotná štruktúra už vysiela odkaz, preto pre pletené kravaty všeobecne platí, že čím sú jednoduchšie, tým lepšie. Voľte teda primárne jednofarebné varianty, prípadne jemné vzory s čo najmenším počtom farieb. Pretože príliš veľa “snahy” sa odlíšiť by vás odlíšilo už spôsobom, po ktorom určite netúžite.

Pletené kravaty sú veľmi príjemným a vtipným spôsobom, ako oživiť váš elegantný outfit bez toho, aby to pôsobilo komicky. Ak teda ešte žiadnu vo svojom šatníku nemáte, možno je ten správny čas to napraviť!

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY