Ste pozvaní na svadbu? Takto sa treba obliecť!


To, ako sa ako svadobný hosť oblečiete na svadbu, nie je zďaleka len o vás. Váš vzhľad a outfit totiž do veľkej miery vašim hostiteľom prezradí, nakoľko si ich vážite a akú dôležitosť im a ich udalosti prikladáte. Obliecť sa pekne je prejav rešpektu.

Inak povedané, nemalo by vám to byť jedno.

Ako sa teda nahodiť na svadbu adekvátne, aby ste perfektne zapadli medzi ostatných svadobčanov a vynikali maximálne len svojími "vyberanými" tanečnými pohybmi okolo polnoci a charizmatickým správaním?

Odpoveď je často v pozvánke

Základným predpokladom je otvoriť tú pozvánku, ktorá vám prišla poštou alebo e-mailom. Keďže si na nej každý svadobný pár dáva záležať, ak majú nejaké špeciálne požiadavky na váš dress code, určite to do nej uviedli.

Black tie, či snáď dokonca white tie svadby, sú však už na Slovensku skôr výnimkou, než pravidlom a vo väčšine prípadov teda dress code na svadbách nejak významne určený nebude.

Nie ste si istý? Spýtajte sa!

Druhou možnosťou, ako prísť na to, čo je adekvátnym outfitom, je jednoducho sa spýtať, ideálne ženícha či jeho družby. Ak si na svadbu berie družba biele tenisky, bielu košeľu a svetlé chinos, je viac ako pravdepodobné, že sa s oblekom naozaj trápiť nemusíte.

Inšpirujte sa

Samozrejme, dnes už žiadna svadba nie je rovnaká a mnoho vám napovie napríklad aj čas, ročné obdobie či lokalita, kde sa svadba odohráva. Pripravili sme pre vás teda niekoľko outfitov, medzi ktorými si už určite vyberiete na blížiacu sa svadbu ten perfektný.

Tvoril váš svadobný outfit aj kúsok z dielne OZETA? Pochváľte sa a označte nás na Instagrame!

Tradičná svadba v kostole alebo historických priestoroch

Šedá zvládne doslova čokoľvek

Slnečné svadby

Black tie? Potrebujete smoking!

Na plážové a casual svadby postačia aj chinos

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY