Tajomstvo elegancie s osobitým nádychom kreativity


Tento všestranný a mimoriadne elegantný styling sa stal súčasťou pánskej módnej kultúry. Je postavený na umení nezhody a tajomstve elegancie s osobitým nádychom kreativity.

Taliani, ktorí posledné dekády pokladajú základy pánskej módy, sú nadšení pre všetko - predovšetkým však pre veľkolepý životný štýl. To, čo sa zdá byť neštudovaným nosením saka s rôznymi nohavicami, je v Taliansku umenie a má názov: „spezzato“. V angličtine môžeme hovoriť o „broken suit“ ako o umení majstrovsky zmiešať rôznorodé saká a nohavice.

„Broken suit“ ako ho dôverne poznáme

Pri neformálnych príležitostiach, kedy sa nechcete vzdať individuálnej elegancie zvoľte štýl ,,spezzato‘‘. Ak sa rozhodnete dopriať si tento styling, kombinujte dobre padnúce sako a nohavice. Tento štýl obliekania umožňuje kombinovať farby a vzory s väčšou voľnosťou – v porovnaní s prísnosťou biznis oblečenia: pastelové farby, hnedé topánky, mokasíny, košele a pod. v závislosti od ročného obdobia. Farebné kombinácie si vyžadujú veľa pozornosti, nejaké pokusy a skúsenosti. Základným prvkom takéhoto štýlu je pohodlnené sako v kvalitnom materiálovom a strihovom prevedení. V kolekcii OZETA jar/leto 2022 pánske saká dosahujú opäť nový rozmer – zmena pozície plecných vložiek bola špeciálne navrhnutá pre ešte vyšší komfort užívateľa.

KĽÚČOVÉ PRODUKTY PRE TENTO STYLING

Všetko, čo sa vám páči, je povolené

V tomto štýle môžete kombinovať so sakom „chinos“ nohavice, v jarných kolekciách sú vhodné aj jemne vyblednuté džínsy. S mokasínovými ponožkami, či naboso v lete styling môžete vylepšiť vyhrnutím spodnej časti nohavíc. Košeľa v tomto stylingu by mala mať ležérnejší/užší typ límca, ktorý je prípadne kombinovaný s gombíčkami ,,button-down‘‘ alebo ,,button-up‘‘. Vzory rôznych veľkostí a druhov sú vítané. Pre extra elegantný vzhľad alebo pre dosiahnutie ikonického ,,Dandy Style‘‘, ktorý opäť vracia, sa nebojte pridať výrazné doplnky ako je kravata, vreckovka, vestička, spona do kravaty, či ozdoba do klopy na saku. 

KĽÚČOVÉ PRODUKTY PRE TENTO STYLING

Nové možnosti „Broken suit“

Súčasné trendy vo svete pánskej módy sú rôznorodé až šokujúce – a práve preto sú obzvlášť vzrušujúce. Ak chcete vedome porušiť tradíciu zaužívaného saka, potom je tento odvážny variant tou správnou voľbou.

V tejto téme využite napr. aktuálnu bundu bomber - elegantné vlnené nohavice s výrazným vzorom okenného kára možno kombinovať s bundou tohto typu. Biela košeľa s čiernou úzkou kravatou dotvárajú žiadaný kontrast so športovým charakterom bundy na zisps. Nedbalé, no originálne štýlové a premyslené.

KĽÚČOVÉ PRODUKTY PRE TENTO STYLING

Prekročenie nových hraníc

Nové kombinácie umožňujú zlúčiť pôvodne nezlučiteľné. Taliansky výraz „spezzato“ by sa nemal zamieňať s výrazom „sprezzatura“. Nie sú to synonymá, ako by sa mohlo zdať -  pravdou je, že jedno je tajomstvom druhého. „Sprezzatura“ je schopnosť nosiť čokoľvek s absolútnou nonšalantnosťou a to je rozhodne zásadný postoj pre tých, ktorí sa rozhodnú ísť za hranice konvencií. Kedykoľvek sa rozhodnete ísť nad rámec formality, je dôležité, aby ste to urobili štýlovo.

KĽÚČOVÉ PRODUKTY PRE TENTO STYLING

Vyjadrite sa, ale dodržiavajte etiketu. Sú situácie, ktoré si vyžadujú presný dress code a kde sa musíte prispôsobiť. Ak je to tak, mali by ste dať priestor konvenčnej elegancii. Dôležité stretnutie? Pracovný pohovor? Klasický modrý oblek ostáva stále najvhodnejšou voľbou.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY