Vráťme eleganciu do práce


Práca je miestom, na ktorom trávime najviac času z nášho verejného života. Je miestom kde reprezentujeme samých seba a zároveň svoju firmu.  V práci sa stretávame s veľmi dôležitými ľuďmi nášho života – vedením spoločnosti, klientami, kolegami. Človek dáva svojim výzorom a prejavom najavo, ako si váži svoje okolie, ľudí s ktorými sa stretne.

Mnoho firiem to má nastavené jednoducho – uvádzajú firemný dress code. Čo v prípade ak ho uvedený nemáme? Budeme sa riadiť podľa toho v čom chodia ostatní kolegovia? Alebo sa oblečieme najpohodlnejšie, aby sme sa vedeli sústrediť na prácu? 

„Štýl je spôsob, ako povedať, kto ste, bez toho aby ste museli hovoriť.“ Rachel Zoe

Zo zovňajška vieme vyčítať, aký typ človeka pred nami stojí v mnohých oblastiach. 

Pokiaľ pred nami stojí človek, ktorý je upravený, má primeraný štýl oblečenia, dáva nám najavo, že svoju prácu si váži a chce zanechať dobrý dojem zo seba, aj svojej firmy. Pozor na topánky... Vraví sa, že topánky o človeku prezradia viac ako oči (minimálne v pracovnej sfére). Pokiaľ má človek topánky nakrémované a vyleštené, ide o človeka, ktorý nenecháva nič na náhodu. Je to človek, ktorý je precízny a myslí aj na posledné detaily. Vie si určiť čas a priority, pretože príprava reprezentatívnych topánok sa nevie odohrať na poslednú chvíľu. To platí aj o vyžehlenej a vhodne zvolenej košeli.

Pokiaľ pred nami stojí človek, ktorý primeraný štýl oblečenia nemá, dáva nám patrične najavo, že na prvom mieste je jeho vlastný komfort a osoba. Otázkami budovania dobrého mena firmy a reprezentácie sa veľmi nezaoberá.

Zatiaľ žiadne produkty.

Samozrejme treba rozlišovať na akom mieste a pozícii pracujeme. Elegancia začína už štýlom Smart casual. Obliekanie v elegantnom neformálnom štýle znamená, že aj keď sú vybrané odevy vhodné na každodenné použitie, zanechajú elegantnejší dojem. Tričko vieme vymeniť za polokošeľu alebo košeľu s dlhým rukávom, roztrhané džínsy za chinos nohavice, pozrieme sa na obuv ktorú máme na nohách a jej vhodnosť, doplníme prípadne o casual , semi-formal blejzer (sako), ktoré vie byť v dnešnej dobe naozaj pohodlnou záležitosťou. Celý čas pamätáme na heslá nadčasovosť, menej je viac vo vzoroch, farbách a recept na eleganciu je na svete. Nebojme sa toho, že budeme vynikať z davu v dobrom svetle.

Praktické stránky elegancie na pracovisku

1.  Nikoho ňou neurážame

Eleganciou sa vyhneme kúskom ako sú napr. tričká s nevhodným obrázkom, či nápisom. Dávame celému svojmu okoliu najavo, že si vážime jeho dnešnú spoločnosť.

2.  Šetrenie nákladov

Nadčasovosť. To je hlavné čaro elegancie. Vhodne zvolené kúsky Vášho šatníka dostávajú príležitosť naplniť celú svoju dobu životnosti. Nemusíte ich meniť kvôli módnosti, alebo zmenám Vášho vkusu. Okrem stránky ekonomickej sa tento benefit týka aj stránky ekologickej a nadväzuje na problematiku módneho priemyslu ,,fast fashion“.

3.  Ľahká kombinovateľnosť

Ráno sa postavíte k šatníku a môžete si pokojne nechať mužské privilégium, že sa nebudete prílišne zamýšľať nad otázkou ,,Čo k čomu? “. Vždy skvelý výsledok s týmto prístupom Vám zaručí jedine elegancia. 

4.  Pripravený na akúkoľvek situáciu

Nikdy neviete, čo, alebo kto Vás môže počas dňa stretnúť. Viete sa však obliecť tak, aby Vás žiadne stretnutie nezaskočilo nepripravených a viete využiť okamžite najvyšší potenciál z každého stretnutia.

TIP NA ZÁVER

Ozeta pri oslave svojich 80 rokov ponúka zľavu 10% aj svojim novo-registrovaným zákazníkom. Využite túto príležitosť pri výbere svojich nových kúskov štaníka do práce!

VERNOSTNÝ KLUB

NAVŠTÍVTE NAŠE PREDAJNE 

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY