Vráťme eleganciu do ženských šatníkov


Každá žena by mala byť jedinečná svojim charakteristickým vkusom a štýlom. Dámska móda na rozdiel od tej pánskej, nemá striktné pravidlá pre dress code obliekania. Poskytuje ženám omnoho širšiu škálu variability a opiera sa o intuíciu, ako byť súčasťou spoločnosti na úrovni. Správna dáma má totiž dress code v sebe - nepotrebuje ho zadávať. 

Ženy sú určovateľky módy a rozhodujú častokrát o tom, čo budú nosiť nie len oni, ale aj muži. Ženy zastávajú v móde rozhodne prioritné postavenie a točí sa okolo nich viac ako 70 % fashion priemyslu. Na druhej strane táto voľnosť a privilégiá prinášjú svoju daň – svet od ženy očakáva, že bude vždy krásna a maximálne vkusná bytosť.

Nevyčerpateľným zdrojom inšpirácie je elegancia. Je prirodzenou súčasťou ženskosti - móda sa mení, elegancia je večná. Elegancia ženám pomáha k pocitu sebaistoty, je žiadaná, púta pozornosť a takisto priťahuje. 

,,Jednoduchosť je kľúčom k pravej elegancii.,, Coco Chanel

Štýlová žena s potrebou reprezentatívneho šatníka volí jednoduché strihy s dôrazom na detail a kvalitné materiály. Sukne, šaty a blúzky sú prvkami, ktoré prirodzene podčiarkujú ženské línie a tým nahrávajú elegancii.

Voľbu farby stupňujte podľa dôležitosti dňa. Pokiaľ chcete vzbudzovať priateľský a otvorený dojem siahajte po bledších prírodných, alebo pastelových odtieňoch. Červená praje odvážnym a ambicióznym ženám, ktoré sa neboja byť videné. Pokiaľ potrebujete v daný deň pôsobiť maximálne seriózne, alebo prísne zvoľte tmavé odtiene.

Každá žena má špecifický typ postavy, na základe ktorého jej pristane niečo iné. Zvýraznite partie (strihom, farbou, opaskom), ktoré považujete sama na sebe za tie najkrajšie. Obecným ideálom ženskej postavy je typ presýpacích hodín. Pokiaľ Vám tento typ nenadelila príroda, nadeľte si ho sama vo vhodnom výbere kúskov oblečenia. Každá dáma by mala dokonale poznať svoju postavu. Nebojte sa pridať menším partiám svojej postavy na objeme volánmi a inými strihovými riešeniami, väčším partiám doprajte iba jednoduché línie, ktoré nebudú na seba pútať pozornosť. Cieľom je postavu zosúmerniť a harmonicky vyvážiť. Podpätky opticky predlžujú postavu, žena vyzerá štíhlejšie a má lepšie držanie tela. 


Kostým

Je ikonou emancipácie žien, najmä na pracovnej pôde. Kostým je štýlovou ženskou interpretáciou pánskeho obleku. V ženskom business šatníku by nemal rozhodne chýbať. Prepožičiava totiž najserióznejší a najreprezentatívnejší look, aký vie žena s eleganciou dosiahnuť. Okrem toho má v separátnom zastúpení široké využitie aj pri tvorbe ďalších outfitov postavených na jednotlivých kúskoch - sako, nohavice, sukňa, vesta. V kvalitnom kostýme by rozhodne nemal chýbať adekvátny podiel vlny.


Blúzky

Sú základom dámskeho šatníka, sú univerzálne a ľahko kombinovateľné. Jednoduché strihy perfektne dopĺňajú kostým, rafinovanejšie strihy vyniknú k samostatnej sukni, alebo elegantným nohaviciam. 

Zatiaľ žiadne produkty.


Šaty

Neexistuje nič ženskejšie ako šaty. Či už preferujete absolútnu klasiku ,,malé čierne,, a všeobecne puzdrové šaty, alebo ste typ, ktorý má radšej voľnejšie strihy, šaty sú vždy dobrou voľbou. 

,,Vaše šaty by mali byť dostatočne tesné na to, aby ste ukázali, že ste žena a dosť voľné na to, aby ste ukázali, že ste dáma. ,,  Edith Head

Nezabúdajte tiež na pravidlo o čo hlbší výstrih, o to dlhšie šaty a opačne. 


Kabát

Nadčasový symbol elegancie správne podčiarkne a dotvorí sofistikovanosť outfitu. Dĺžkou od kolien nižšie prekryje šaty, zároveň vyzerá veľmi vkusne a štýlovo aj k nohaviciam. Krásny, kvalitný kabát lichotiaci postave zastreší outfit do úplnej dokonalosti. 

Zatiaľ žiadne produkty.

Dámska kolekcia OZETA jeseň - zima 2019

Limitovanú dásmsku kolekciu nájdete na vybraných predajňach:

Aupark Bratislava

Špitálska Bratislava

Obchodná Bratislava

Aupark Žilina

OC Galéria Martin

OC Laugaricio Trenčín

TIP NA ZÁVER

OZETA pri oslave svojich 80 rokov ponúka zľavu 10% aj svojim novo-registrovaným zákazníkom. Využite túto zľavu pri objavovaní pilotnej dámskej kolekcie OZETA!

VERNOSTNÝ KLUB

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY