Výber svadobného obleku


Vaša svadba je nezabudnuteľná udalosť, na ktorú by ste mali aj z módneho hľadiska príjemne spomínať! Nielen nevesta chce v tento výnimočný deň zažiariť - ženích vopred tiež hľadá dokonalý svadobný oblek, ktorý by mal sedieť ako uliaty a dokazovať jeho vycibrený vkus. 

Čo robí svadobné obleky jedinečnými

Bez ohľadu na to, či sa obrad koná na matrike alebo v kostole - všetky oči sú v deň svadby uprené na nevestu a ženícha. Výber dokonalého svadobného obleku hrá prirodzene dôležitú úlohu! Najkrajší deň v živote si vyžaduje niečo zvláštne: svadobné obleky prekvitajú na ich sviatočných, niekedy extravagantných detailoch. Pokiaľ je pre vás typický svadobný oblek príliš pompézny alebo nesedí k vášmu štýlu, existujú aj niektoré varianty oblekov, ktoré sú vďaka svojmu mimoriadne elegantnému efektu pre ženícha vhodné aj na svadbu.

Ktorý svadobný oblek je pre vás ten pravý, záleží jednak na vašom osobnom vkuse, ale tiež na ročnom období a štýle svadby, ktoré ste si pre svoju svadbu zvolili. Svadobný pár by svojim oblečením mal zároveň určovať dress code všetkých účastníkov svadobnej hostiny. 

Viac o vhodnom stanovení dress code pre tento deň sa dozviete v našom uplynulom blogu:

 WEDDING DRESS CODE (NIELEN PRE SVADOBNÝ PÁR)

Akú farbu má svadobný oblek?

Namiesto čiernych oblekov, ktoré vyzerajú veľmi oficiálne a prísne a je pravdepodobnejšie, že sa budú nosiť v obchodnom sektore alebo na elegantných večerných udalostiach, vyberajú mnohí ženísi jemnejšie tóny ako modrá alebo sivá. Elegantný odtieň hnedej alebo béžovej farby sa tiež hodí aj ako farba svadobného obleku. Štýlovou voľbou na veľký deň sú aj modely v pastelových odtieňoch a vzorované obleky.

Chceli by ste zvoliť konkrétnu tému svojej svadby? Zlaďte svoj oblek z hľadiska farby alebo témy! Takže na svadbu v retro štýle môžete pokojne nosiť aj károvaný oblek inšpirovaný britským vidieckym štýlom. Pruhy, kvetinové vzory alebo niečo extravagantnejšie? Všetko, čo sa vám ako ženíchovi páči, je povolené!

Svadba v overenej modrej

Modré obleky sa s obľubou používajú ako svadobné obleky, pretože pôsobia menej prísne a oficiálne ako modely v čiernej farbe. Či už elegantná kráľovská modrá, alebo pastelové odtiene: modrú je možné kombinovať s mnohými farbami a ponúka vám tak veľa štýlových možností výberu košele, kravaty alebo motýlika a vreckovky. K modrým oblekom sú ideálne topánky v hnedej farbe.

Sivá ako jemný základ originality

Svadobný oblek v ušľachtilej šedej vás ako ženícha vytrhne od jednotnej línie modrých a čiernych predstaviteľov. Vďaka jemnému základu si môžete zvoliť aj extravagantnejšie farby alebo vzory na košeli a doplnkoch. Svetlé sivé tóny, ako aj jemná modrá, alebo béžová farba sú ideálnou voľbou pre letné svadby. Tmavšie odtiene ako je antracitová farba, dodávajú želanú vážnosť aj v prípade vyššieho štýlu svadby. 

Urobte ,,vzorový‘‘ dojem

V oblekoch pre ženícha sú obľúbené aj extravagantné farby, alebo vzory. Či už károvaný vintage oblek, klubové sako, alebo letný oblek s ľanovou optikou. Dress code svadby môže obsahovať aj konkrétne farebné spektrum, tému alebo štýl. 

Vysoká čierna elegancia

Samozrejme svadbu môžete mať aj v čiernom obleku či dokonca smokingu. Táto voľba je vítaná s ohľadom na vkus svadobného páru, štýlu a miesta svadby. Nezabúdajte však na to, že čím vyšší štýl volíte, tým prísnejší dress code zadávate zároveň všetkým svadobčanom. Taktiež dress code, ktoré obsahujú tieto vysoko formálne prvky, nepoznajú osobnú kreativitu v odchyľovanie sa od stanovených štandardov. 

Pre perfektný vzhľad je rozhodujúci dokonalý strih!

Všeobecne platí, že svadobný oblek by mal byť skvele padnúci na postavu. Nohavice, sako a vesta môžu mať rôzne číslovanie s ohľadom na vaše potreby.

Pre kontrolu, či vám oblek sedí podľa všeobecne stanovených nadčasových štandardov odporúčame tiež náš blog:

NA ČO UPRIAMIŤ POZORNOSŤ PRI KÚPE NOVÉHO OBLEKU?

Doplnky k svadobnému obleku

Farebne zladené topánky a perfektne zvolené doplnky robia svadobný oblek kompletným! Na rozdiel od oblasti podnikania, pre svadby však existujú menej prísne pokyny pokiaľ ide o možné farebné kombinácie. Vítanú pozornosť púta ušľachtilý žakár s elegantnými vzormi a očarujúcim leskom.

Špeciálny tip na záver: 

V oblekovej kolekcii OZETA sme viaceré predstavitele oblekov doplnili o vestičku. Trojdielnym oblekom posuniete v želaný slávnostný vzhľad o level vyššie.  Zároveň viete na vlastnej svadbe v tejto troj-kombinácii vyzerať odlišne, ako v prípadoch keď budete dodatočne nosiť ,,len‘‘ dvoj dielne klasickejšie prevedenie obleku.

Za fotografie k tomuto blogu ďakujeme Wedding sisters a svadobnej agentúre Holubica.

Zatiaľ žiadne produkty.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY