White tie


Frak je najformálnejším pánskym oblekom. V tomto dress code dominuje biela farba: motýlik, košeľa, gombíky, vesta. 

Ples v opere je výnimočnou udalosťou a v dnešnej dobe už jednou z mála, pre ktorú sa frak hodí. Patrí na diplomatické večierky a do opery, nosia ho dirigenti orchestru a držitelia Nobelovej ceny. Pokiaľ sa dostanete k príležitosti, kde na pozvánke stojí White tie, určite túto príležitosť využite na oblečenie fraku. Pánska elegancia nadobudne pre Vás novú dimenziu.

Čierny kabát so šosmi je z ľahkej vlnenej látky. Charakteristickým rysom fraku sú lesklé hodvábne klopy kabátu. Sako sa nikdy nezapína, nakoľko pod ním má vynikať biela vesta.

Vesta s piqé môže byť jednoradová, alebo dvojradová – musí zakrývať pás. Pod vestu patrí biela košeľa so stojačikom a s piqé náprsenkou. Gombíky na náprsenke by mali byť rovnaké ako manžetové gombíky. K fraku patrí biela vreckovka do náprsného vrecka.

Motýlik - je jedným z najsymbolickejších znakov fraku. Ideálne by mal byť biely viazací, môžete si však zakúpiť aj motýlika hotového. Na rozmeroch motýlika záleží! Dbajte na to, aby cípy goliera na košeli nikdy nevykúkali pod motýlikom.

Frakové nohavice by tradične mali mať dva lampasy- saténové postranné pásy, v dnešnej dobe je prípustný aj jeden. Čierne nohavice sú bez manžiet, úzkeho strihu s vysoko posadeným pásom.

Obuv k fraku, tak ako ku smokingu – lakovky s vysokým leskom, ,,pumps‘‘- mokasíny s mašľou z grogénu alebo hodvábu, prípadne lakovky bez šnúrok podobajúcim sa mokasínam (slippers).

K fraku kombinujeme tmavý kabát adekvátny k tejto príležitosti a šál hodvábny biely. 

V kolekcii OZETA sme túto sezónu vedľa nového smokingu so šálovou širokou saténovou klopou doplnili exkluzívne limitovanú edíciu fraku. Materiál fraku OZETA je z pružnej čistej strižnej vlny SUPER 100 ´S  je od talianskeho výrobcu LANIFICIO ZIGNONE. Frak OZETA spĺňa všetky náležité atribúty a v našej ponuke rovnako nájdete ostatné predpísané doplnky: hodvábneho viazacieho bieleho motýlika, bielu košeľu a vestu zo 100% bavlny vo väzbe piqé od výrobcu z Talianska, ktorý túto tkaninu vyrába špeciálne na fraky.

Limitovaný a exkluzívny frak OZETA

 nájdete na vybraných predajniach:

Aupark Bratislava

Špitálska Bratislava

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY