Ako v lete na obleky?


Všetkým nám ide najmä o jedno – nepotiť sa.

V prípade obliekanie oblekov v lete zohrávajú úlohu predovšetkým látka a farba oblekov. Sú medzi nami takí, ktorí v lete obleky nosiť nechcú, ale (minimálne niekedy) musia, ale aj takí, ktorí si bez oblekov nevedia predstaviť ani letné týždne. Poďme si teda posvietiť na to, ako v letných teplách prežiť aj v obleku.

Látka:

1) Bavlna je príjemná na dotyk, umožňuje koži dýchať, a tak sa príliš nepotiť. Jej miernymi negatívami sú, že nemá žiadne prirodzené strečové vlastnosti, a vidno na nej každý fliačik.

2) Ľanové obleky sú v lete veľmi obľúbené, je to najmä pre ich prirodzenú schopnosť ochladzovať, resp. spôsobovať čo najmenej tepla. V tmavej farbe sú vhodné aj na formálne príležitosti. Ľahko sa však krčia a špinia.

3) Vlnené obleky sú dokonale priedušné, pohlcujú pot, sú menej krčivé a nezašpinia sa tak ľahko. Vlna v lete príjemne chladí, negatívom môže byť, že vlnené odevy nie je vhodné prať doma v práčke.

4) Hodvábne obleky sú veľmi príjemné na dotyk a veľmi priedušné, ich nevýhodou je, že v prípade väčšieho potenia vám vôbec nepomôžu, skôr naopak.

Farba:

1) Svetlomodrá je v lete výbornou alternatívou k námorníckej modrej. K obleku dopasujte svetlomodrú alebo bielu košeľu.

2) Svetlá šedá je zárukou elegancie a najmä univerzálnej dopasovateľnosti.

3) Biela je skvelá farba na leto. Treba však dbať na to, aby nebol celý váš vzhľad – oblek, košeľa, topánky… – biely a tiež na to, aby ste si biely oblek neobliekli na svadbu (ak nie ste práve ženíchom).

4) Univerzálne kombinovateľný je aj béžový oblek, ktorý je v lete skvelou alternatívou krémových oblekov.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY