Cenová politika OZETA


Venované mužom a ženám, ktorí sa pozerajú do budúcnosti

Medzi primárnymi hodnotami OZETA je snaha ponúknuť slovenskému spotrebiteľovi produkty svetovej kvality za dostupné ceny. 

Za dôležitý považujeme svedomitý výber každého materiálu a komponentov použitých v našich produktoch. Pri ich výbere sa koncentrujeme hlavne na európskych dodávateľov.

Produkty OZETA považujeme za dlhodobú investíciu. 

Vďaka nadčasovému vzhľadu a kvalitnému spracovaniu je naším cieľom, aby produkt prinášal radosť svojim majiteľom počas viacerých sezón.

Z čoho sa skladá cena produktu?

Predajnú cenu produktov OZETA ovplyvňuje mnoho faktorov. 

Medzi prvými je cena materiálu. Snažíme sa spolupracovať s renomovanými dodávateľmi. Samozrejme si z ich kolekcií vyberáme látky v cenových hladinách adekvátnych pozícii našej značky. 

Nakoľko uprednostňujeme prevažne európskych dodávateľov, pozitívnym dopadom sú nižšie náklady za prepravu, ako aj minimalizácia uhlíkovej stopy,

Ďalším faktorom ovplyvňujúcim cenu je výroba. Náklady spojené s prevádzkou vlastného výrobného závodu, nové investície do technologického vybavenia a v neposlednom rade cena pracovnej sily na Slovensku, tvoria v kalkulácii hotového výrobku podstatne vyššiu čiastku, než v prípade produktov vyrobených v Ázii pre veĺké reťazce. 

Zakúpením nášho výrobku má zákazník nielen garanciu jeho transparentného pôvodu a serióznej kvality, ale zároveň ním podporí ekonomiku krajiny, v ktorej žije.

Nezanedbateľnou časťou maloobchodnej ceny každého výrobku je percento obchodnej marže. Značky, ktoré potrebujú každú sezónu kompletne meniť sortiment predajní, pracujú s podstatne vyššími koeficientmi, aby generovali dostatočnú maržu na precenenie a výpredaje pred koncom sezóny.

OZETA každú sezónu oživuje ponuku novými produktmi, ale nerobí masívne výpredaje.

Znamená to, že nepracujeme s vysokými maržami a celoročne ponúkame zákazníkovi tovar za jeho skutočnú hodnotu. 

Odmeňujeme vernosť našich stálych zákazníkov

Nakoľko si veľmi vážime lojalitu našich zákazníkov, odmeňujeme ich vernosť v závislosti od objemu nákupov za jeden rok. 

Zľavu 10% poskytujeme verným zákazníkom, ktorí  realizujú  kumulatívne za rok nákupy v hodnote 100 – 1.000 eur (zľava platí od dosiahnutia limitu nasledujúcich 365 dní).

Zľavu 15% poskytujeme VIP zákazníkom, ktorí si nakúpia u nás za rok tovar v hodnote nad 1.000 eur (zľava platí od dosiahnutia limitu nasledujúcich 365 dní).

Nový člen Klubu OZETA získava na úvodný nákup zľavu 5% na celý nezlacnený sortiment. 

Sezónne zľavy OZETA

V cenovej stratégii OZETA ostáva len malý manévrovací priestor na výrazné sezónne zľavy.

 Z dôvodu, že zachovávame pri každom produkte férové nastavenia cien a my sami náš produkt považujeme za nadčasový a  hodnotný, zákazníci sa na našich predajniach môžu stretnúť maximálne s ojedinelými sezónnymi zľavami. Tieto zľavy však zväčša dosahujú úroveň len 20-30% a jedná sa spravidla o zbytky sezónnych produktov v desortimente. 

V niektorých prípadoch zľavy poskytujeme zákazníkom ako poďakovanie pri výnimočných príležitostiach alebo v situáciách, kedy musíme reagovať na nečakané turbulencie v maloobchode. 

Primárnym cieľom našej značky je však poskytovanie adekvátnych cien v bežnej predajnej fáze produktu a na nastavenie marže, ktoré nie je nadhodnotené.

Preto v zľavových fázach nikdy nenasledujeme značky, ktoré ponúkajú svoje produkty za zlomok pôvodnej ceny.

Outletové predajne OZETA

Veríme, že každý produkt OZETA má predurčené nájsť si svojho majiteľa. Posledné kúsky starších kolekcií, ktoré sa nepredali, môžete nájsť na našich outletových predajniach v Trenčíne na Veľkomoravskej ulici, alebo na Hlavnej ulici v Košiciach.

Na vybraných predajniach máme k dispozícii tiež zľavové kútiky, kde nájdete produkty zo starších kolekcií, ktoré však stále spĺňajú všetky kvalitatívne atribúty. 

Bonusom v outletových predajniach či zľavových kútikoch sú skvelé ceny – v týchto prípadoch aj s vyššími zľavami pre zákazníkov s nižším nákupným budgetom.

OZETA nikdy zostatky nelikviduje odvozom na skládky či do spaľovne. Tento druh zásob radšej darujeme inštitúciám, ktoré pomáhajú sociálne slabším spoluobčanom.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY