Kľúčové pánske kabáty jeseň/zima 2022


Ktorý produkt by nemal rozhodne chýbať v šatníku elegantného muža? Kabát je ikonickým a nenahraditeľným zimným ,,must-have‘‘ produktom. Či už preferujete klasiku, alebo váš výzor podlieha zväčša športovejšiemu charakteru, prinášame vám prehľad univerzálnych a ľahko kombinovateľných pánskych kabátov z kolekcie OZETA jeseň/zima 2022.

Výnimočné vzory, farby a strihy

Niečo neprehliadnuteľné a výnimočné. Káro je pre taký prípad rozhodne správna voľba. Dezén, ktorý je jedinečný a teší sa svojej vysokej popularite. Vo verzii tmavých priadzí tón v tóne vás určite rýchlo neomrzí. Pokiaľ chcete vyniknúť, siahnite po károvanom vzore, ktorý stačí doplniť základnými jednofarebnými kúskami.

Obraz súčasného mestského životného štýlu dosiahnete aj prostredníctvom výnimočných farieb sladkého karamelu, či nevšednými strihovými prevedeniami ako je náš oversize zimný plášť veľkorysého geometrického strihu.

Kabáty, v ktorých budete skutočne vynikať:

Obľúbený multifunkčný základ

Pružný objemný úpletový materiál, športová odnímateľná vsadka, zateplená prešívaná podšívka, praktická dĺžka a fit - to je najobľúbenejší typ kabáta, ktorý sa v OZETA stáva už ikonickým. Pokiaľ hľadáte jeden základný praktický  kabát, ktorý vás bude sprevádzať najbližšiu zimu, náš typický zrnitý vzor materiálu ponúkame  túto sezónu v novom prevedení z tvídového materiálu s diagonálnou štruktúrou. Odňatím odopínacej vsadky sa jeho športový vzhľad mení na elegantný kabát.

Kabáty, ktoré budú vašim multifunkčným základom:

Klasická elegancia

Prvok stvárňujúci luxus a štýl. Minimalistické strihové prevedenie a prémiové tkaniny zaručujú ten najvyšší level vhodný na spoločenské udalosti a dôležité business stretnutia. Ušlachtilý vlnený materiál v prevedení dvojitej tkaniny vás zahreje aj v silných mrazoch.

Kabáty v klasickej elegancii:

Kvalitný a dobre sediaci kabát je investíciou, ktorú ocení každý majiteľ / majiteľka. Pri výbere by ste mali dbať na vhodný strih, kvalitné materiály a spracovanie. Zamerať sa na nadčasovosť a univerzálnosť využiteľnú pre formálne i menej formálne dni.

VŠEOBECNÉ PRAVIDLÁ PRI VÝBERE KABÁTU

Pri výbere kabáta treba brať do úvahy, koľko vrstiev budete pod kabátom nosiť. Pokiaľ máte radi dlhé zimné prechádzky, pod kabát plánujete nosiť oblek či kostým, je potrebné kabát voliť tak, aby nebol úplne upnutý na telo. V takomto prípade je potrebné pozerať aj na dĺžku kabátu, ktorá musí byť dlhšia, ako je sako samotné. Objektívne skúšanie vášho favorita teda prispôsobujte každodennej realite.

Pokiaľ sa bavíme o nadčasovosti a univerzálnosti, adekvátne k tomu volíme aj farbu. Čierna, tmavomodrá, sivá, camel sú farby, ktoré rozhodne týmto pojmom podliehajú.

MATERIÁL

Aby kabát spĺňal nie len estetickú, ale aj funkčnú stránku je potrebné zamerať sa na materiál. Vlna je základný a unikátny prírodný izolant tepla. Jeho podiel k ostatným materiálovým zložkám by mal presahovať minimálne polovicu, aby dostatočne plnil svoj účel. Tento podiel sa dá alternovať inými prírodnými vláknami, ktorých súčet spolu (s vlnou) by mal rovnako presahovať polovičný pomer. Luxusným vláknom vysokej kvality, ktoré sa s obľubou pridáva do zimných kabátov je kašmír či mohér. Pre svoju nízku gramáž a výnimočné vlastnosti pocítite tieto prímesi aj pri zjavne malom pomere v materiáli. Materiálové zloženie je podstatné rovnako aj pri podšívke. Aby ste vedeli doceniť benefity prírodných látok vrchovej látky kvalitná podšívka by mala byť zo 100 % viskózy.

POSTAVA

Výber podľa typu postavy sa dá priblížiť vzorcom priamej úmery. Vysoké postavy by mali voliť dlhší kabát a môžu si pokojne dovoliť kabát s dĺžkou až pod kolená. Nižšie postavy by mali ísť s dĺžkou rozhodne od kolien vyššie. Čiže čím vyššia postava, tým dlhší kabát a opačne. Útlej postave pristane od ultra slim strihu, až po štýlový oversize prakticky čokoľvek. Plnším postavám pristanú viac rovnejšie strihy.

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY