Ústredné materiály kolekcie jar/leto 2022


Každú sezónu predstavujú naši dodávatelia kolekciu látok so špeciálnymi vlastnosťami, ktoré majú ponúknuť väčšiu funkčnosť a úžitkovú hodnotu pre spotrebiteľa. Preferovanými materiálmi v čo najvyššej možnej miere pre značku OZETA sú prírodné pôvody tkanín.

Pri navrhovaní látok sa naši dodávatelia inšpirujú novými nápadmi a využívajú technologický pokrok ako východisko na neustále zdokonaľovanie ich vlastností. Zlepšovanie fyzikálnych vlastností používaných materiálov je synchronizované s dynamickým životným štýlom zákazníkov.

V kolekcii jar/leto 2022 sme kládli dôraz najmä pre komfort našich zákazníkov aj počas náročných horúcich letných dní.

Viskóza, Rayon

Viskóza bola vyrobená už v 19. storočí ako náhrada hodvábu a občas sa jej tiež (zvlášť medzi staršími ročníkmi) hovorí jednoducho "umelý hodváb". Ak nájdete na štítku oblečenia "rayon", ide o zvláštny druh viskózy. V textilnom priemysle sú výrazy rayon a viskóza brané ako synonymá, i keď rayon má špeciálny postup spracovania.

Viskózové vlákno sa často radí medzi chemické vlákna, vďaka jeho vytvoreniu umelou cestou, no pôvod je prírodný, čo má priamy vplyv na výhody pre spotrebiteľa. Má vlastnosti podobné hodvábu, no jeho údržba je omnoho jednoduchšia - je možné ho prať v práčke, nemusí sa žehliť. Viskózové látky sú veľmi príjemné na nosenie, mäkké, savé, splývavé a chladivé. 

Viskózu a rayon nájdete vďaka svojej špecifickej jemnosti a vzhľadu najmä v dámskych kolekciách OZETA. Je základnou tkaninou svetrov, tričiek i viacerých predstaviteľov našich bestsellerových šiat kolekcie jar/leto 2022.

Top podukty z viskózy / rayonu

Hodváb

Hodváb je najluxusnejšia textilná látka. OZETA využíva hodváb v rôznych gramážach podľa špecifických potrieb konkrétnych produktov – napr. jemný splývavý krep, alebo odolnejšia twillová štruktúra, ktorá je odolnejšia voči zatiahnutiu, či hodvábny popelín.  Hodvábne vlákno nedráždi ani najcitlivejšiu pokožku, vďaka valcovému tvaru s veľmi hladkým povrchom, pričom zostáva mimoriadne mäkké a odolné. Hodváb sa dokonale prispôsobuje telesnej teplote. 

Hodvábna látka je priedušná, vďaka výbornej cirkulácii vzduchu a rýchlemu odparovaniu prebytočnej vlhkosti. Pevnosť vlákna prevyšuje pevnosť oceľového drôtu rovnakého priemeru. Výrobok z prírodného hodvábu je mimoriadne trvácny, pri správnej starostlivosti poslúži aj desaťročia.

Túto luxusnú tkaninu nájdete pravidelne v pánskych a dámskych doplnkoch. V dámskej kolekcii 100% prírodný hodváb nájdete aj v niektorých hlavných produktoch OZETA jar/leto 2022. 

Top produkty zo 100% hodvábu

Zatiaľ žiadne produkty.

Prémiová bavlna

Tento prírodný materiál si vďaka svojim vlastnostiam uchováva významné postavenie v textilnej výrobe. Kvalita bavlny sa určuje podľa dĺžky vlákna získaného z bavlnovníka. Bavlna je príjemná na pokožku, je mäkká a poddajná. Je vysoko priedušná a má schopnosť vysokej absorpcie vlhkosti, nezadržuje teplo a je hypoalergénna.

Mercerované tkaniny a odevy z nich ušité vynikajú svojou pevnosťou a jasnosťou farieb - mercerované vlákno totiž dokáže vstrebať oveľa viac vody a teda aj farby pri procese farbenia. Filo di Scozia je označenie, ktorým sa môže chváliť iba bavlnená látka najvyššej kvality. Bavlnená látka je vďaka dvojitému mercerizovaniu stabilnejšia a získava hodvábny lesk aj omak.

V kolekciách OZETA nájdete bavlnu v širokom zastúpení. Mercerovanú bavlnu ako tkaninu najvyššej kvality s označením Filo di Scozia zákazníci nachádzajú pravidelne v tričkách a polokošeliach pánskej kolekcie.

TOP produkty z prémiovej mercerovanej bavlny ,,Filo di Scozia''

Ľan

Ľan je ekologickou tkaninou, ktorá nepotrebuje chemické úpravy, je 100% prírodná a prirodzene antibakteriálna. Do letných kolekcii sa radí najmä vďaka svojej priedušnosti a odvádzaniu tepla a vlhkosti. 

Táto obľúbená letná tkanina má špecifickú nerovnomernú štruktúru tzv. ,,ľanovú optiku‘‘ a krčivosť, ktorá je výnimočne vítaná – vďaka nej celkový vzhľad pôsobí odľahčene a maximálne štýlovo.

Ľan môžete nájsť pravidelne v kolekciách OZETA jar/leto v dámskych šatách, pánskych košeliach a smart-casual sakách.

TOP PRODUKTY Z Ľanu

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY