made of wool: Zahrejte sa s unikátnou prírodnou tkaninou


Keď sa vonku ochladí, nie je nič lepšie ako sa zabaliť do mäkkej vlny. Vlna je právom jedným z najobľúbenejších prírodných vlákien a v našich šatníkoch sa vyskytuje v zime v podobe kabátov, hrubých svetrov či ponč. V priebehu roka ju s obľubou preferujeme v pánskych oblekoch, alebo v dámskych kostýmoch. Vlna je priateľská k životnému prostrediu - je to totiž čisto prírodný, biologicky odbúrateľný a obnoviteľný materiál.

Najznámejšia ovčia vlna je jedna z najstarších používaných tkanín. Na rozdiel od iných prírodných vlákien, ktoré nie sú živočíšneho pôvodu, ako napríklad bavlna, má ovčia vlna termoregulačné vlastnosti. To znamená, že ovčia vlna alebo všeobecne zvieracia vlna dokáže absorbovať veľké množstvo vlhkosti a odvádzať ju preč od tela. Preto sa v ňej dlho cítite pohodlne a udržuje telo v suchu a teple. Ovčia vlna je aj tak zázračný materiál: je nehorľavá, veľmi pružná a elastická, má prirodzenú ochranu proti UV žiareniu a nie je elektrostaticky nabitá. Vďaka týmto vlastnostiam je ideálny na každodenné nosenie.

predpokladané vlnené Bestsellery sezóny jeseň/zima 2022

Vlna z alpaky: robustná luxusná tkanina

Alpaková vlna je podstatne drahšia ako ovčia vlna, je však trikrát odolnejšia voči roztrhnutiu ako ovčia vlna a vďaka svojej štruktúre je menej náchylná na tvorbu žmolkov. Táto vlastnosť v skutočnosti umožňuje určiť pravosť vlny alpaky -pravú alpakovú vlnu spoznáte podľa toho, že na pokožke necítite žiadne nepríjemné škrabance a vlna sa nenabíja elektrostaticky. Okrem toho sa vlna alpaky vyznačuje zvláštnym leskom, pretože jednotlivé vlákna sú veľmi malé.

Obľúbené produkty s prímesou alpaky

KAŠMÍR: NAJUŠLACHTILEJŠÍ DRUH VLNY

Ide o vôbec najluxusnejšiu textíliu vyrábanú z vlny. Získava sa vyčesávaním najjemnejších vláken z rúna kašmírskych kôz. Výsledným produktom je hodvábne mäkká tkanina, ktorá naviac skvelo hreje. Kašmír je narozdiel od ovčej vlny viac než desaťnásobne drahší, preto sa často mieša s vlnou a používa sa ako prímes. Kašmír je najkvalitnejšie spracovaný v Európe, presnejšie v severnom Taliansku alebo vo Veľkej Británii. 

Kabáty s viac ako 10% prímesou kašmíru

ANGORA: NEZAMENITEĽNÝ VZHĽAD VLÁKNA

Angorská vlna z angorských králikov je veľmi obľúbená vďaka svojej mimoriadne jemnej štruktúre a patrí medzi najexkluzívnejšie druhy vlny na svete. Hreje ešte viac ako ovčia vlna, pretože vo vnútri chlpov sa nachádza množstvo malých vzduchových komôr, ktoré majú izolačný účinok. Vlna je mimoriadne hladká, jemne flaušová a mäkká na dotyk. Mäkko ,,plávajúce“ vlákna nad úpletom sa označujú aj ako ,,angorská svätožiara''. 

Elegantné svetre s prímesou angory

VLNA: PRE SPOKOJNOSŤ NAJNÁROČNEJŠÍCH KLIENTOV

Pre svoje unikátne vlastnosti má vlna celoročné využitie najmä v elegantných podkolekciách OZETA - v pánskych oblekoch a dámskych kostýmoch. Má ušľachtilý a vkusný lesk, prirodzenú pružnosť, malú krčivosť. V elegantných podkolekciách nás už tradične teší dlhodobá spolupráca s poprednými lídrami, ako sú talianski dodávatelia MARZOTTO GROUP, LANIFICIO ZIGNONE, REDA a mnoho ďalších. 

Business look zo 100% prémiovej vlny

TOTO BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

OBJAVUJTE SVET OZETY